Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) Cap de setmana d'ordenacions diaconals: dues a Girona i una a Tortosa. Després d'una formació espiritual, intel·lectual i pastoral prèvia, tots tres han fet explícit el seu compromís eclesial. Aquest diumenge el bisbe de Girona Francesc Pardo ha ordenat dos nous diaques al servei de l'església de Girona: Miquel Calsina, que ha estat ordenat diaca com a pas previ al presbiterat, és professor universitari, delegat de mitjans de comunicació del bisbat de Girona i desenvolupa el seu servei pastoral a les parròquies de la Bisbal d'Empordà; i Josep Rodeja, que treballa al servei d'atenció a l'usuari de l'Hospital Josep Trueta de Girona i és casat i pare de dues filles, és diaca permanent al servei de les parròquies de Sant Jordi Desvalls i de la vall del Llémena.

A la capella del Seminari de Tortosa, el bisbe Enrique Benavent ha ordenat també diaca el seminarista Gerard Reverté Escorihuela, de la parròquia Sant Josep de Sant Carles de la Ràpita. "Cada dia en obrir la Litúrgia de les Hores, trobaràs una paraula que t’il·luminarà. Sigues molt fidel a la pregària" li ha recomanat Benavent. La celebració s'ha obert amb una monició d'entrada que recorda com el nou diaca "s'entrega al servei de l'Església, enfortit per l’Esperit Sant" i que demana "que la seua vida sigue un servei als homes".

Reverté, després de prosternar-se a terra i de rebre la imposició de mans, ha donat gràcies als seus pares, que l’han ajudat en la seva vocació, al bisbe per la confiança, a la parròquia natal que considera com a segona família, a tots els mossens que l’han ajudat, a la parròquia dels Dolors que ha servit, als rectors i companys del Seminari de Tortosa i de l’Interdiocesà, als amics, als joves, a l’Acció Catòlica, a l’Hospitalitat de Lourdes, a tots els qui han col·laborat en la celebració, a tots els presents i un record especial pels mossens i la germana M. Jesús, que ja no hi són. L'eucaristia de Tortosa ha estat concelebrada pel rector del seminari, Javier Vilanova, el del seminari interdiocesà, Norbert Miracle, i vint-i-nou preveres.

La funció dels diaques és la de servir l'Església. En concret a les celebracions litúrgiques paren taula, proclamen l'evangeli, poden predicar i administrar el sagrament del baptisme, el del matrimoni i presidir els funerals.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.