Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(CR) Aquest any torna a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona el Cant de la Sibil·la per Pasqua. Aquest cant medieval s'ha anat recuperant per Nadal a diverses esglésies. La bona acollida que va tenir l'any passat la Sibil·la en temps de Pasqua ha portat a repetir l'experiència i es tornarà a representar aquest divendres al vespre.

La representació de Santa Maria del Mar actualitza el missatge profètic de les sibil·les amb autors contemporanis. Abans de mateix cant que es fa per Nadal, en la representació pasqual s'incorporen textos dels poetes Salvador Espriu i de David Jou. Els dos poetes han escrit sobre la Pasqua sota el mateix títol de "Setmana Santa". L'elecció dels poemes d'Espriu i Jou ofereixen una visió contemporània de la Pasqua des de vessants complementaries. Introduint una dimensió contemporània vol fer més accessible aquest cant medieval i actualitzar-ne el sentit per les persones creients i no creients.

La música coral, el suport instrumental, el cant solista, l'orgue i la paraula poètica conformen un espectacle complert que enllaça present i passat des d'una visió transcendent.

El Cant de la Sibil·la de Santa María del Mar, que s'hi representa des de 1948 i és el més antic de Catalunya, serà interpretat per la soprano Àngels Graells i durant l'acte intervindran també la Coral Sinera, dirigida per Oriol Castanyer, i l'organista i director Neal Cowley, entre altres. Les entrades es poden adquirir per internet.

L'acte compta amb el suport de la Fundació Blanquerna i de la Fundació Joan Maragall.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.