Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(IQS) La bona acollida que va tenir la primera edició del concurs ha animat a IQS iBASF a repetir l’experiència i tornar a col·laborar en l’organització d’una nova edició del concurs de vídeos "Aquí hi ha Química".

La iniciativa vol promoure, entre l’alumnat de Batxillerat, les vocacions científiques en química, com a disciplina central i comuna en moltes de les àrees de coneixement científic. El premi "Aquí hi ha Química" serveix per emfatitzar la idea de que la química existeix en el dia a dia, i com aquesta aporta constants millores per al progrés de la societat.

Els participants del concurs "Aquí hi ha Química" hauran de gravar i produir un vídeo d’entre 1 i 3 minuts de durada, en el qual es mostri a partir d’un exemple en concret com la química es troba present en el nostre entorn i la multitud de millores que ha comportat per al progrés de la societat i la vida quotidiana de les persones. El concurs es vehicula a través de la web www.aquihihaquimica.com, on els alumnes poden consultar les bases de participació, veure exemples de vídeos elaborats o els que es van presentar en la primera edició, que els poden servir d’orientació, i pujar els seus vídeos per participar-hi. El concurs va adreçat a estudiants de primer i segon de batxillerat i poden participar-hi amb l'ajut d'un professor del seu centre educatiu.

Un jurat format per professors d’IQS i experts en química de BASF serà l'encarregat d’escollir el vídeo guanyador. Els criteris amb què es valoraran són la correcció i la profunditat científica, la rellevància social, l’originalitat del contingut i la creativitat de la presentació.

Els vídeos del concurs es podran pujar a la web a partir del 7 de març i fins al 2 de maig. Del 9 al 20 de maig el jurat deliberarà per l’elecció del guanyador. Des del 7 de març fins al 17 de maig es podran realitzar les votacions públiques. El veredicte es coneixerà el 26 de maig.

L’edició d’enguany compta amb novetats relacionades amb els premis que el concurs atorga. El guanyador gaudirà d'una beca per la totalitat de l'import de la matrícula del primer curs dels graus de Química o d'Enginyeria Química a IQS, com en la primera edició. Aquest any, però, IQS amplia el premi al segon i tercer classificat, ambdós becats amb el 50% de l’import de la matricula. Els tres tindran opcions de renovar els ajuts per als cursos següents acollint-se a les Beques IQS.

A més s’atorgarà el Premi del Públic, d’un xec regal de l’FNAC per valor de 500€, per el vídeo més votat al canal de Youtube.

El concurs també recompensarà al professor de l’àrea de ciències i tecnologia que hagi col·laborat en la confecció del vídeo guanyador amb un viatge a Estats Units amb visita personalitzada al Massachusetts Institute of Technology (MIT). Inclou vols i quatre dies d’hotel per a dues persones.

Una altra novetat d’aquesta edició és un premi de 3.000 euros en equipament per al centre educatiu d'on provinguin un major nombre de participants.

La guanyadora del premi del Jurat de la primera edició d’"Aquí hi ha Química", l'estudiant Ana Boixeda Rull, procedent de l'Institut Joaquima Pla i Farreras de Sant Cugat del Vallès, ha manifestat la seva gran satisfacció per haver aconseguit gràcies al concurs una beca per estudiar el Grau en Química a IQS. D'altra banda, Joan Maeztu, que va ser el guanyador del premi del Públic, procedent del Col·legi Sant Josep de Sant Sadurní d'Anoia, s'ha matriculat també a 1r del Grau en Enginyeria Química a IQS, i anima tots els estudiants a participar manifestant que "petits experiments són els que fan les grans coses. He gaudit molt participant i fent el meu vídeo".

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.