Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) Del Dijous Sant fins a la Vetlla Pasqual de dissabte, l'Església dels Jesuïtes del carrer Casp de Barcelona ofereix la possibilitat de participar al 'Recés a Ciutat', una iniciativa dels Jesuïtes de Catalunya i el seu centre Cristianisme i Justícia, que vol ajudar a viure la intensitat d'aquests dies de Setmana Santa integrant les celebracions litúrgiques i unes sessions de reflexió i pregària. L'objectiu de fons és connectar tot allò que els cristians celebren i recorden aquests dies amb la realitat del món d'avui i, molt especialment, amb els més desfavorits.

Així, el lema de fons d'aquest any serà 'El Déu de la tendresa i la cura, fins a l'extrem' i la persona que guiarà les meditacions serà Pepa Torres, religiosa, teòloga i educadora social al barri de Lavapiés, a Madrid. Torres assegura precisament que "estem celebrant l'amor fins a l'extrem de Jesús, la radicalitat de la seva tendresa que es fa cura" i que es dirigeix sobretot a les persones més oprimides i excloses. La teòloga aprofundirà en la seva reflexió en la qüestió de la tendresa i la cura, com a revers de la indiferència, la manipulació i la violència. Amb tot aclareix que aquesta idea de la tendresa "no està renyida amb la indignació i el sentit crític" i que constitueix una manera d'estar en la vida i una postura social compromesa.

En la mort de Jesús a la Creu, Torres veu l'expressió màxima de tendresa entregada fins a l'extrem, amb les repercussions socials que això té. No resulta fàcil l'experiència del Divendres Sant, diu, ja que "revela els aspectes més obscurs de la nostra condició humana" però "és una pàgina incòmoda que no podem saltar-nos, com tampoc podem negar ni ocultar la densitat del patiment". El Recés també recordarà el papel fonamental de les dones en els relats de la Pasqua, ja que, com les dones que van ser fidels a Jesús fins el final, tantes dones avui són presents i acompanyen situacions límit de sofriment i de dol.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.