Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Amb motiu de la festivitat de Sant Francesc de Sales, que s’escau el 24 de gener, el Departament de Mitjans de Comunicació Social de l’arquebisbat de Tarragona ha organitzat aquest dilluns un acte per als periodistes i professionals de la comunicació presents a l’arxidiòcesi.  Aquest any s’ha informat als periodistes sobre l’Any Sant de la Misericòrdia, els projectes Raquel i Llar Natalis, impulsats per la pastoral diocesana familiar, i la inauguració de la Parròquia de Santa Maria de Bonavista.

La jornada s’ha iniciat amb la celebració de l’eucaristia presidida per l'arquebisbe Jaume Pujol a la Catedral juntament amb els alumnes del col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona que celebraven la festa de la conversió de sant Pau, apòstol.

Seguidament, al Centre Tarraconense El Seminari, ha tingut lloc la presentació de diversos projectes a nivell diocesà, arxiprestal o parroquial. Mossèn Joan Miquel Bravo, coordinador diocesà de l’Any Sant de la Misericòrdia ha explicat que aquest any, convocat pel Papa Francesc, «vol descobrir el rostre de Déu que l’home contemporani té oblidat» destacant la importància de les obres de misericòrdia, el signe de travessar la Porta Santa present a cada diòcesi i el sentit del pelegrinatge. Per la seva part, mossèn Estanislau Figuerola, ha presentat el conjunt d’actes que s’estan organitzant a nivell de l’arxiprestat de Reus com les misses del pelegrí, cada diumenge i festiu a les onze del matí; l’acolliment de totes aquelles persones que s’apropin al Santuari durant els dimecres i dissabtes de mes, actes culturals com concerts i els pelegrinatges que hi ha organitzats per a rebre la gràcia jubilar. "De moment ja hi ha programats tretze pelegrinatges, un dels quals de prop de tres-centes persones", ha dit Figuerola. La Fundació Josep Pont i Gol de Reus, destinada a l’atenció d’infants i dones, serà la destinatària de l’acció social durant aquest Any Sant.

Des de la delegació diocesana de pastoral familiar, el seu delegat, mossèn Josep Masdéu, ha informat, del projecte de la Llar Natalis que acollirà mares gestants que volen seguir endavant amb el seu embaràs. Masdéu ha explicat que la casa, ubicada al convent de les germanes Oblates a Tarragona, podrà acollir fins a nou dones derivades dels Serveis Socials. La Llar, que compta amb una quarantena de voluntaris, portada per una comunitat de religioses joves. D’altra banda, el projecte Raquel va adreçat a totes aquelles persones implicades en el procés d’avortament i que necessiten ser acompanyades. "El més important és que les persones que vinguin se sentin acompanyades i estimades des de l’Església", ha dit.

Finalment, mossèn Isidre Foguet, rector de la Parròquia de Santa Maria Bonavista ha informat que aquesta mateixa setmana, el divendres 29 de gener finalitzen les obres del complex parroquial de Bonavista i ha anunciat la seva data d’inauguració. "Serà el dissabte, dia 19 de març, dia de sant Josep". El rector de la Parròquia de Santa Maria de Bonavista ha explicat que aquesta nova construcció donarà dignitat al barri després de tants anys amb una església provisional.

Abans de cloure la trobada, el l'arquebisbe Jaume Pujol, ha encoratjat a tots els periodistes a continuar amb la tasca d’informar al servei de la veritat i la justícia.