Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Carulla/CR) La Fundació Carulla ha distingit amb un dels premis Francesc Candel d'enguany la comunitat religiosa Oblates del Santíssim Redemptor pel seu taller Dona Kolors, al Lloc de la Dona, dedicat a la inserció laboral de dones immigrants. Els guardons, que reconeixen les bones pràctiques en matèria d’immigració, es lliuraran el proper dilluns a dos quarts de set de la tarda, al Pati Llimona en un acte que presidirà la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté.

Les oblates tenen a l'avinguda Drassanes el Lloc de la Dona, que s'ha convertit en un projecte d'inclusió social de referència al barri del Raval. Dirigit per la germana Nieves de León, és des d'aquí on les oblates han impulsat el projecte Dona Kolors, una marca tèxtil amb garantia social que permet millorar la situació vital de les dones que hi participen. Des de setembre de 2013 la catalana Lourdes Perramon és la superiora general d'aquesta congregació.

Per tractar-se d’una iniciativa que, en un context de crisi econòmica que ha agreujat l’exposició a la precarietat i l’exclusió de les dones immigrants, Dona Kolors té com a objectiu la inclusió social i la inserció laboral d’aquest col·lectiu a través de la formació i l’accés a la cultura com a eines per obrir-se un espai al món laboral. La finalitat del projecte és que les seves beneficiàries puguin obtenir guanys econòmics a través del desenvolupament d’habilitats i coneixements que ja portaven des dels seus països d’origen, però que no han trobat la manera d’explotar-los en el nou context, fent palès que la inserció laboral és fonamental per a la incorporació de les dones immigrants a la societat catalana i que aquesta no pot desaprofitar-ne el potencial.

Un premi a les bones pràctiques en immigració

El jurat d’aquesta dotzena edició, format per Orland Cardona, Andreu Domingo, Carles Duarte, Najat El Hachmi, Josep Gonzàlez-Agàpito, Núria Llevot, Sandra Rodríguez i Laia Tomàs, ha valorat un total de 59 propostes.

En la present edició també rebran el guardó l’Associació per a l’Orientació, Formació i Inserció dels Treballadors (CITE-CCOO) l’Ajuntament de l’Hospitalet, la Coordinadora Mentoria Social-Associació Punt de Referència, i Televisió de Catalunya. L'any 2014 van ser premiats els projectes Cor Àkan i Xamfrà.

Els Premis Francesc Candel van ser creats per la Fundació Carulla amb la finalitat de reconèixer i difondre les bones pràctiques en l'àmbit de la integració dels ciutadans catalans d'origen immigrant. Són cinc premis dotats amb 3.000 euros cadascun.

L'acte de lliurament de dilluns comptarà amb la presència de Montserrat Carulla, presidenta de la Fundació Carulla, i Xavier Bosch, director general per a la Immigració del Departament de Benestar i Família. En nom dels premiats parlarà Rita Grané, de la Coordinadora Mentoria Social- Punt de Referència.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.