Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR-OHSJD) Amb el lema "Suma't a l'Hospitalitat" aquest gener l'Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu ha iniciat l'Any de les Vocacions Hospitalàries. La celebració vol presentar en totes les seves dimensions la vocació de la misericòrdia amb els trets del germà hospitalari. Entre les iniciatives que s'estan organitzant per a aquest any destaca el blog 365 Testimonis de Hospitalitat, que recull testimonis de germans, col·laboradors i voluntaris de la Família Hospitalària de Sant Joan de Déu de tot el món.

L'Any de les Vocacions es va iniciar el 20 de Gener, dia en que l'Ordre celebra la conversió de Sant Joan de Déu, finalitzarà el 20 de gener del 2016. El germà Jesús Etayo, Superior General de l'Orde, convida a tot la família hospitalària que sigui un any per sentir-se "alegres amb la seva vocació i poder encomanar a altres aquesta alegria".

Amb la finalitat de mostrar alguns testimonis que formen part de la família hospitalària a nivell mundial, aquest any de les Vocacions Hospitalàries s'ha elaborat el bloc 365 Testimonis de Hospitalitat. Cada dia es publica una experiència personal diferent de germans, treballadors i voluntaris implicats en la institució de qualsevol de les presències que la congregació té a tot el món.

SPAGNOLO Videomessaggio Del Padre Generale Fra Jesús Etayo Arrondo from Curia Generalizia FBF on Vimeo.

D'altra banda, també des de Sant Joan de Déu s'ha iniciat a les xarxes socials la campanya "Sempre amb tu", centrada en les persones sense llar, amb discapacitat, amb problemes de salut mental o gent gran en risc, col·lectius que la província de Sant Rafael atén a través dels seus 22 centres ubicats a Catalunya, Madrid, Balears, Aragó, València, Múrcia i Navarra.

La Carta d'Identitat de l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, que estableix les pautes d'assistència als malalts i necessitats segons l'estil del seu fundador, estableix que els principis que il·luminen l'hospitalitat de l'Orde són la dignitat de la persona humana, el respecte de la vida humana, la promoció de la salut i la lluita contra el dolor, l'eficàcia i la bona gestió, la tasca en el tercer i quart món i l'evangelització, inculturació i missió.

Durant set setmanes s'està donant a conèixer aquest model d'atenció, mitjançant els perfils de Facebook i Twitter i de la web.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.