Vés al contingut
Catalunya Religió

(Eloi Aran –CR) ‘Spotifaith’ prové de la contracció dels mots ‘Spotify’, un popular programa de reproducció musical en xarxa, i ‘faith’, que vol dir ‘fe’ en llengua anglesa. El propòsit d'aquest article és facilitar un llistat de deu cançons relacionades amb el Divendres de Setmana Santa. La llista inclou diferents autors i estils musicals que tracten, de forma explícita o no, la temàtica pròpia d'aquests dies –la mort, el perdó, la conversió, la confiança o la pregària entre d'altres–, i que s'acompanyen de textos complementaris.

La llista es pot escoltar des de Spotify i també des del nostre canal de Youtube.

1. 'Tears in heaven' d’Eric Clapton (àlbum: Unplugged) és la pregària confiada d'un pare que perd el seu fill i espera retrobar-lo. Text complementari: Avui he tingut un somni.

2. 'Jesus was an only son' de Bruce Springsteen (àlbum: Devils and dust) fa un retrat tendre de la Mare de Déu acompanyant el seu fill al calvari. Text complementari: Salm 131.

3. 'Yahweh' d’U2 (àlbum: How to dismantle an athomic bomb) convida de forma explícita a la pregària d'abandó i oferiment. Text complementari: Adora i confia.

4. 'Jesus' de Queen (àlbum: Queen) descriu el qui a la cançó anomena "el líder dels homes", Jesús de Natzaret. Text complementari: El servent de Déu.

5. 'Where is the love' de The black eyed peas (àlbum: Elephunk), a ritme de rap, fa un crit desesperat a Déu per la situació de volència del món actual. Text complementari: El judici final.

6. 'A veure què en fem' de Manel (àlbum: Atletes, baixin de l’escenari) convida a entendre la vida com a una oportunitat madura per la conversió sense subterfugis. Text complementari: Conversió de Zaqueu.

7. 'Fe' de Maná (àlbum: Revolución de amor) és un reclam de la confiança en l'amor en situacions de violència i desesperació. Text complementari: Pregària de Sant Francesc d'Assís.

8. 'Perdóname' de Amaral (àlbum: Gato Negro - Dragón Rojo) fa un redescobriment de la necessitat de perdonar i deixar-se perdonar fins a 70 vegades 7. Text complementari: Paràbola del servent sense compassió.

9. 'In my place' de Colplay (àlbum: A rush of blood to the head) descriu el pecat com el fet de restar "fora de joc", desorientat, perdut. Text complementari: Paràbola del fill pròdig.

10. 'With God on our side' de Bob Dylan (àlbum: The Times They Are A-Changin') és una crítica a tot intent de manipular Déu per encabir-lo en un relat identitari triomfalista. Text complementari: El Déu de Bush.

(Trobareu més cançons per pregar al Prega-Rock)

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.