Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Lucía Caram ha estat escollida Català de l'any en la gala que cada any organitza El Periódico i TV3. Una elecció per votació popular. Aquesta dominica de Manresa va arribar d'Argentina fa vint anys i de seguida va ser coneguda com la monja dels mots encreuats amb el llibre "El Evangelio en crucigramas". Els darrers anys, la seva tasca contra la marginació i la seva contundència en denunciar les causes de la crisi l'hi han donat una gran popularitat mediàtica.

Els altres dos finalistes de la votació eren el periodista Jordi Évole i el cirurgià Eduard Gratacós, seleccionats entre dotze candidatures. La gala de concessió s'ha fet al Teatre Nacional de Catalunya. En rebre el premi Caram va reclamar al president Artur Mas un pacte per combatre la pobresa infantil.

Lucia Caram va ser una de les primeres persones a rebre amb entusiasme el papa Francesc, el mateix dia de la seva elecció del seu compatriota. A més d'algunes col·laboracions al seu blog, l'any 2013 ens va obrir les portes del convent i va fer una visita explicant la vida monàstica als lectors de CatalunyaReligió.cat. Aquest Nadal també va fer el Pregó de la Fundació Blanquerna.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.