Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El proper dissabte 9 de març tindrà lloc al Teatre Comarcal de Solsona la primera edició del Memorial Mossèn Jesús Huguet, una iniciativa que neix amb la voluntat d'homenatjar una de les figures clau de l'església catalana contemporània i que pretén mantenir viu el seu llegat intel·lectual, religiós i ideològic.

 

Coincidint amb el primer aniversari de la seva mort, l'acte en honor a Jesús Huguet s'iniciarà a les 10h del matí amb una presentació de Jordi Orobitg, el sacerdot que va pronunciar l'homilia en el funeral del desaparegut capellà. Tot seguit, mossèn Jaume Reixach oferirà la conferència inaugural que portarà per títol "quatre Papes i un capellà", on l'autor condensarà la seva àmplia formació humanística i les seves particulars habilitats com a àgil comunicador.

 

Després de la conferència, se celebrarà una taula rodona per debatre sobre l'encaix de l'església catòlica en la societat actual, i comptarà amb la participació del sociòleg Salvador Cardús, el teòleg Florenci Besora, el doctor Marcel Coromines, la professora Mariona Solé i la teòloga Magda Tomàs. En acabat, la recta final de l'acte consistirà en una glossa de mossèn Climent Forner a Jesús Huguet i la projecció d'un muntatge audiovisual que recollirà el testimoni d'amics i familiars de l'homenatjat. Finalment, intervindrà David Rodríguez per cloure el Memorial a les 14h del migdia.

 

Per altra banda, tothom qui ho desitgi es pot sumar al dinar de germanor que se celebrarà a l'Hotel Sant Roc just després de l'acte oficial. Els organitzadors han obert una adreça de correu electrònic per atendre les reserves del dinar, que té un preu de 25 euros, així com les confirmacions d'assistència al Memorial, que és d'entrada gratuïta. El termini per fer les reserves per al dinar s'acaba el dijous dia 7 de març.