Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) Aquest dilluns al Santuari del Sant Crist de Balaguer va tenir lloc la segona Jornada de formació per als preveres i diaques d'Urgell del curs pastoral 2014-2015 amb l'assistència d'uns 60 preveres i diaques de tota la diòcesi. El ponent fou l'arquebisbe de Barcelona Lluís Martínez Sistach que va oferir dues xerrades sobre el Sínode extraordinari de Bisbes sobre la família i l'Evangelització, al qual va participar per exprés desig del Papa Francesc.

Després de resar junts la pregària de l'Hora d'entre dia, el bisbe d'Urgell Joan-Enric Vives donà la benvinguda als assistents i al cardenal agraint-li el seu servei generós a l'Església i subratllant la seva participació en l'assemblea extraordinària del Sínode de Bisbes que tingué lloc a Roma del 5 al 19 d'octubre del 2014.

Sistach glossà els aspectes principals de la situació de la família en l'actualitat i desgranà les principals temàtiques que es varen abordar en el sínode extraordinari de l'octubre, al qual seguirà l'ordinari d'octubre 2015: la bellesa del matrimoni i la família; l'educació dels fills; la família com a Església domèstica; les situacions matrimonials difícils (separats, divorciats, parelles homosexuals... ), tot subratllant com fou un sínode eminentment pastoral on els participants analitzaren amb un gran realisme la situació actual que el matrimoni i la família experimenten en el món.

L'arquebisbe de Barcelona insistí que tots els membres del sínode abordaren la problemàtica des d'un fort punt de vista pastoral, sense negar en cap moment la veritat evangèlica de la indissolubilitat del matrimoni rat i consumat entre batejats. Subratllà que cal insistir en una preparació acurada del adolescents i joves, i de forma més pròxima de les parelles que volen contraure matrimoni canònic perquè siguin conscients del gran pas que es disposen a realitzar i, en determinats casos, i als qui han experimentat algun fracàs, orientar-los perquè acudeixen als tribunals eclesiàstics per tal d'escatir si el seu matrimoni fou nul o no.

Un dinar de germanor clogué la jornada de convivència entre tots els preveres d'Urgell.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.