Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Jord Llisterri –CR) El cardenal Lluís Martínez Sistach ha començat agraint “al papa la confiança que m’ha manifestat prorrogant-me per tot aquest període” de més de tres anys en el seu mandat. Però no s’ha entretingut a intepretar el nomenament del seu successor. Aquest ha estat el to de la roda de premsa que s’ha fet aquest divendres a l’arquebisbat de Barcelona després que s'anunciés la designació de Juan José Omella com a nou arquebisbe de Barcelona.

“Jo estic satisfet perquè és nomenat pel papa Francesc, i per tant, si el papa l’ha nomenat suposo que s’ha assessorat bé”. Així ha dit que “la meva confiança és plena perquè el papa estima l’Església; busca el bé de l’Església i no busca la imatge ni la política”. El cardenal no ha entrat en més detalls perquè diu que a Omella el coneixia molt poc. De passada, ha recordat que “el bisbe de Roma és argentí, no és italià”.

Davant la insistència dels periodistes també ha repetit diverses vegades “estava satisfet”, també perquè “hem fet els deures” com assessor i és el papa qui ha pres la seva decisió. “Qui té la responsabilitat ha jutjat que això és convenient”, i per tant, “l’hem d’acceptar com un bon bisbe”.

Sistach també ha recordat diverses vegades que Omella, a més de parlar català, també va néixer a Cretes, població que l’any 1946 encara formava part de la diòcesi de Tortosa.

Sobretot ha remarcat que la dificultat que pot tenir un bisbe d’aterrar en una realitat que no coneix la realitat catalana “depèn molt del bisbe”. “Penso que ell té la capacitat d'adaptar-se de seguida i de rodejar-se de persones que el puguin assessorar i el puguin aconsellar bé”.

Al costat de Taltavull

Amb qui podrà comptar Omella és amb el bisbe auxiliar Sebastià Taltavull, que també ha estat present a la roda de premsa. Continuarà a Barcelona i podrà ser l’acompanyant ideal que necessita Omella per situar-se a Barcelona. En aquest cas, si que es coneixen de fa temps. Sobretot de l’època, abans de ser bisbe, en que Taltavull va treballar a la Comissió de Pastoral de la Conferència Episcopal Espanyola. També, com a vicari general de Menorca, va haver d’acompanyar el relleu de diversos bisbes. No li ve de nou.

Avui també s’ha anunciat que l’entrada oficial d’Omella es farà el proper 26 de desembre, el dia de Sant Esteve al matí. Una data complicada però era la únic diumenge disponible abans d’acabar l’any en un desembre ple de festivitats i amb eleccions. Quinze dies abans, el 13 de desembre, es preveu la cerimònia pública de comiat del cardenal Sistach.

Fins al 26 de desembre, Martínez Sistach continuarà exercint d'administrador apostòlic i encarregat de la gestió ordinària de la diòcesis. Després es quedarà residint a Barcelona i anirà a viure a la residència sacerdotal de Sant Josep Oriol. Això no vol dir que es retiri. Continua sent cardenal i membre de quatre dicasteris vaticans. També té entre mans l'impuls de la Fundació Antoni Gaudí sobre la Pastoral a les Grans Ciutats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.