Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia) Toni Burgaya, secretari general d'Institucions Educatives de l’Escola Pia de Catalunya, ha participat com a expert a l’especial sobre el Saló de l’Ensenyament que ha fet el diari Ara. Burgaya destaca que “no s’ha de decidir per encertar què pot tenir més o menys sortida, sinó per vocació”. Amb una llarga trajectòria en l’ensenyament, l’experiència d’haver acompanyat per aquest moment tant famílies com alumnes li permet aconsellar que el que es triï sigui “per vocació”. Basar-se en “modes, tendències, sèries de televisió o especulacions sobre el futur laboral no és la millor aposta”.

Al final, estudiar vol “determinació, constància, esforç i resultats” i per fer-ho “res millor que el que estudiïs t’apassioni de debò”. La crisi d’aquests últims anys ha posat de manifest que una carrera universitària, i fins i tot estudis de postgrau, no eximeix de feines precàries ni de desocupació. Per tant, si es decideix estudiar un grau, “que no és pas l’únic itinerari formatiu possible”, remarca Burgaya, resulta molt millor “fer-ho amb profunditat del que t’agrada; després ja treballaràs del que puguis o del que trobis feina”. Aquesta actitud, esmerçar esforços pel que “valgui la pena”, dotarà els futurs professionals d’aptituds molt “competents” per entrar al mercat laboral, com la “confiança” en un mateix o la “diligència”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.