Vés al contingut
Catalunya Religió

(Tarraconense) En el marc de l'any de la fe, els dies 4 al 8 de juliol, ha tingut lloc a Roma la trobada mundial de seminaristes, novicis i novícies i joves en discerniment vocacional entorn del successor de Pere.

A la trobada hi han participat els seminaristes d'arreu de Catalunya acompanyats del bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, de Norbert Miracle, rector del Seminari Interdiocesà, i de Josep Maria Turull, rector del de Barcelona junt amb rectors diocesans i formadors.

Els dies 4 i 5 de juliol a diferents esglésies de la ciutat de Roma, es van realitzar catequesis vocacionals dirigides per bisbes d'arreu del món en diverses llengües, a més de l'intercanvi de testimonis vocacionals per part dels seminaristes i religiosos presents.

El dia 6 al matí hi va haver la celebració del sagrament de la penitència i a la tarda, la trobada de tots els participants amb el papa Francesc, a l'aula Pau VIè.

El Papa amb un to de gran cordialitat i enmig d'improvisacions, va ressaltar la imperant necessitat de deixebles alegres, que carreguin la creu de Jesús amb coratge, vivint coherents amb allò que són cridats a esdevenir, la presència del Crist en les comunitats cristianes.

L'endemà diumenge, 7 de juliol, va tenir lloc la celebració de l'Eucaristia presidida pel Sant Pare Francesc. En la seva homilia va recordar la importància de cultivar els valors de la perseverança i la fidelitat enfront de la cultura de la fragilitat i de la provisionalitat, tot apostant pels valors i pels compromisos estables i duradors. Durant la tarda del diumenge i el matí del dilluns els seminaristes van visitar les Basíliques Majors de Roma, cloent així la seva peregrinació a la Ciutat Eterna.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.