Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Una seixantena de comunitats islàmiques de Catalunya s'ha sumat a una concentració de condemna dels atemptats de París que es farà aquest dilluns a la tarda a Barcelona. Des de la Unió de Comunitat Islàmiques de Catalunya (UDICECAT) s'ha convocat a la comunitat musulmana catalana a las sis de la tarda a la Plaça Sant Jaume.

La concentració vol expressar el condol per les víctimes i el "màxim rebuig a la violència i el compromís amb la Pau, la convivència, la llibertat i la democràcia". Els convocants també volen visualitzar la "solidaritat amb el poble francès i reafirmar el seu compromís amb la cultura de la Pau, per a una societat justa, tolerant, cohesionada i en convivència".

A la concentració també s'hi suma el Grup Estable de Treball de Religions. El GTER està format per representats oficials de les principals comunitats religioses presents a Catalunya, entre elles la UCIDETCAT i el Consell Cultural Ismàlic de Catalunya, al costat de l'Església catòlica, la comunitat evangèlica, l'Església ortodoxa, i la comunitat jueva. Dissabte el GTER també va fer un comunicat de condemna als atemptats de París.

Les comunitats i associacions musulmanes i culturals a Catalunya volen mostrar amb aquesta concentració al centre de Barcelona que "rebutgem energèticament i absolutament qualsevol acte de violència, odi i terrorisme sota qualsevol signe religiós, identitari o ideològic".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.