Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Dia de reconeixements de la Santa Seu al bisbat d'Urgell. L'arquebisbe Paül R. Gallagher, secretari (ministre) per a les Relacions amb els Estats visitarà el Principat d'Andorra els dies 7 i 8 de setembre, amb motiu de la Festa Nacional del País, la Mare de Déu de Meritxell. El bisbat d'Urgell ha anunciat que el número dos de la Secretaria d'Estat del Vaticà ha acceptat la invitació del Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i del Govern d’Andorra. L'anunci d'aquestes visita coincideix amb l'atorgament de dues distincions pontificies a un membre de la diplomàcia andorrana i a mossèn Josep Maria Mauri.

Durant l'estada de Gallagher a Andorra mantindrà diverses trobades amb el copríncep, el cap de Govern i el ministre d’Afers Estrangers, així com altres autoritats. També es reunirà amb el clergat d'Andorra. Coincidint amb els 40 anys de reconstrucció del Santuari de Meritxell, destruït en un incendi el 1972, Gallagher beneirà les obres de remodelació del cambril per a la Imatge de la Mare de Déu.

D'altra banda, el bisbat d'Urgell també ha informat aquest dimecres d'una doble distinció pontifícia. El papa Francesc ha concedit l'ambaixador del Principat d’Andorra davant la Santa Seu, Jaume Serra i Serra, la condecoració de “Cavaller Comendador amb placa, de l’Orde de Sant Silvestre Papa”. Al mateix temps, també ha concedit al sacerdot d'Urgell Josep Maria Mauri i Prior la dignitat de “Capellà de Sa Santedat”, que porta annex el tractament de “monsenyor”.

El dia 18 de juny, l'arquebisbe Joan-Enric Vives els imposarà les dignitats atorgades en una cerimònia al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell.

El "Pontifici Orde Eqüestre de Sant Silvestre Papa” és una de les més altes distincions atorgades pel pontifex. Va ser instituït pel papa Gregori XVI el 31 d’octubre de 1841 i reformat per Sant Pius X el 7 de febrer de 1905. El títol honorífic de “Capellà de Sa Santedat” és un signe de proximitat dels sacerdots a la persona del Sant Pare, es concedeix als sacerdots que s’han distingit pel seu servei a l’Església i comporta el tractament de monsenyor.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.