Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) Aquest dijous tindrà lloc una nova edició del sopar Llenties Solidàries a l'escola Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi. Es tracta de la iniciativa que visibilitza com dues institucions separades en el territori mantenen viu el seu vincle inicial. Tots els beneficis del sopar es destinaran íntegrament a finançar els projectes del Centre Sant Jaume de la Fundació Carles Blanch, que des del barri de Gorg de Badalona atén infància en risc. Les inscripcions es poden fer des del web del sopar.

Aquesta institució forma part del Sector Social de la Companyia de Jesús i, a través de la seva acció, respòn a una de les prioritats d'aquest sector: la infància en risc. El Centre atén a infants i joves en situació de risc d'exclusió social, a través de reforç escolar, activitats de lleure, treball amb adolescents amb absentisme escolar o orientació i inserció laboral, entre d'altres. Convençuts de la importància de l'educació per a prevenir i trencar el cercle de l'exclusió, els professionals i voluntaris del centre acompanyen els infants i les seves famílies en els processos socioeducatius necessaris per tal que puguin transformar la seva realitat i el seu entorn.

Compta amb un centre de dia en el que, en horari de tarda, s'acull infants i joves de 5 a 16 amb els que es realitzen activitats de reforç escolar, tutories, espai de joc,... treballant de forma individualitzada. També es treballa en l'àmbit de l'absentisme escolar, en col·laboració amb diversos centres educatius i institucions d'atenció a la infància. A través de diverses accions de suport a l'escolarització, s'intenta prevenir i reduir l'absentisme, treballant tant amb els alumnes com amb les famílies. En els casos d'alumnes que, per diversos motius, tenen dificultats per seguir amb l'escolaritat normalitzada i han arribat a una situació d'absentisme crònic, se'ls ofereix un espai de formació integral on puguin desenvolupar les seves capacitats. El Centre Sant Jaume també té un programa d'orientació i inserció laboral per a joves de 16 a 20 anys.

L'any 1995 se celebrava el centenari de la ubicació del Col·legi Sant Ignasi a la vila de Sarrià. En aquell moment, la comunitat educativa del centre va decidir constituir la Fundació Carles Blanch, en memòria de Carles Blanch i Xiró, sarrianenc, antic alumne, jesuïta que fou director de l'escola i que va aportar una nova visió del Col·legi, impregnada de sentit social. La Fundació va néixer per impulsar iniciatives educatives adreçades a la infància en risc d'exclusió social i la seva acció es va concretar en el Centre Sant Jaume, situat al carrer Tortosa de Badalona, que va iniciar les seves activitats l'any 1996.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.