Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) Des del passat divendres dia 1 de juliol la capçalera de la pàgina web de la Llibreria Claret incorpora el Santoral. Així doncs, hi podreu trobar el Sant/a de cada dia, tant en català, com en castellà, així com una breu explicació pertinent a aquest/a.

El web també incorpora les festivitats litúrgiques anuals i el temps litúrgic. El calendari eclesiàstic, vigent al llarg de tota l’Edat Mitjana, és lunisolar. Es basa en les diferents festes que celebra la litúrgia cristiana al llarg de l’any i que es distribueixen en diversos cicles. Dins d’aquests cicles hi ha també unes festes fixes (Nadal, Epifania, festes de sants o de la Mare de Déu...) i unes festes mòbils. La principal d’aquestes darreres és la festa de Pasqua de Resurrecció, entorn de la qual es fixen la resta de festes que en depenen i que configuren tot el cicle.

Aquesta aportació servirà per les persones interessades en conèixer el Sant/a del dia, i també les festivitats litúrgiques del moment. A més a més, les persones que es connectin a aquest apartat de la pàgina hi trobaran els dies internacionals marcats per les Nacions Unides.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.