Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) En el marc del V Centenari del naixement de santa Teresa, l'Escola Ignasiana d'Espiritualitat (EIDES) acaba de publicar el quadern "Exercicis ignasians acompanyats per santa Teresa", l'autor del qual és el jesuïta i periodista Luis Espina.

La finalitat d'aquest treball no era, en un primer moment, ser publicat, sinó servir de complement i ajuda per a les tandes d'Exercicis impartides durant l'Any Teresià. Es buscava una mena d'acompanyament de la santa, a través dels seus textos, durant l'itinerari marcat pels Exercicis ignasians. Un cop acabat el treball, però, es va veure l'interès que podeia tenir donar-lo a conèixer, per tal de posar de manifest la proximitat entre les vies ignasiana i teresiana. I si bé és cert que el quadern pot ser una bona ajuda per als qui acompanyen Exercicis, també serà d'interès per a totes les persones interessades en els escrits de santa Teresa, que podran constatar les coincidències amb l'itinerari que proposa sant Ignasi.

Sembla prou clar que sant Ignasi i santa Teresa no es van arribar a conèixer personalment, però sí que hi ha evidències que santa Teresa va conèixer diversos jesuïtes, va tenir referències concretes d'Ignasi i coneixia els Exercicis Espirituals, encara que probablement no els va arribar a fer. Amb tot, a partir de les coincidències notables entre l'itinerari ignasià i els escrits de santa Teresa que aquest quadern posa de manifest, podriem afirmar, segons l'autor, que "santa Teresa acompanya els Exercicis ignasians".

Podeu descarregar el quadern en aquest enllaç.