Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) Un centre d’atenció a persones en situació de sense llar ha estat aquest dimarts l’escenari de l’obertura d’inscripcions de la Magic Line 2017, que tindrà lloc el proper 5 de març a Barcelona i 14 de maig a Mallorca. La mobilització solidària de Sant Joan de Déu pretén sensibilitzar i captar fons per les persones que es troben en una situació de vulnerabilitat, per això promou un model de solidaritat únic a Barcelona i Mallorca, basat en equips que participen en una caminada alhora que es posen un repte econòmic.

El cantant Joan Dausà ha estat l’encarregat d’engegar el comptador de 'Quilòmetres d’il·lusions', les il·lusions de les persones que es beneficien dels programes finançats amb la captació de donatius dels equips de la caminada.

A partir d’avui, quan ja s’han inscrit els primers equips, comença la mobilització i implicació de l’entorn a través de sopars, concerts, rifes, parades al mercat... cada any els equips inscrits a la Magic Line organitzen centenars d’accions de sensibilització i captació de donatius per assolir el repte solidari que s’han marcat en inscriure’s.

Enguany, coincidint amb els 150 anys de l’arribada de l’Orde Hospitalària Sant Joan de Déu a Barcelona, s’oferirà un recorregut de 15 km per 1.500 persones, amb sortida des de l’Hospital Sant Joan de Déu, un dels 10 centres de la institució a Barcelona.

A Barcelona s’ofereixen recorreguts de 10, 15, 20, 30 i 40 km que comencen a Nou Barris, creuen Collserola i contemplen un descans a Montjuïc i una festa solidària a la plaça de la Catedral de Barcelona. A Mallorca, els recorreguts són de 4, 10 i 25 km, transcorren per Palma i Calvià i contemplen un descans al Castell de Bellver i una festa solidària al Parc de la Mar.

Des del 2014, la Magic Line ha comptat amb 25.000 participants, 1.861 equips inscrits, 300 activitats solidàries, 1.500 voluntaris, 200 col·laboradors, 600.000 euros recaptats i 50 programes socials finançats.

L'Obra Social Sant Joan de Déu

Sant Joan de Déu vetlla perquè ningú quedi exclòs de la societat, sigui quina sigui la seva circumstància. Per això, amb la implicació de voluntaris, col·laboradors, socis i donants, ofereixen recursos a les persones que es troben en una situació vulnerable, perquè recuperin la seva autonomia i dignitat. L’hospitalitat és el seu valor central, la solidaritat és el motor que els mou per construir un món més just i igualitari.

Sant Joan de Déu té deu centres a l’àrea metropolitana de Barcelona des d’on es treballa en els àmbits de: sense llar, salut mental, discapacitat intel·lectual, dependència, infància hospitalitzada, cooperació internacional i recerca biomèdica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.