Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) En els propers sis mesos, 12 professionals de l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues i 32 de l'Hospital Clínic es desplaçaran a Grècia per oferir assistència, en torns consecutius de quatre setmanes, a la població refugiada en aquell país. Aquests metges i infermeres s'integraran en una de les ONG més implantades al territori, Woman and Health Alliance (WAHA), i cobriran les necessitats sanitàries bàsiques de més de 12.000 persones, bona part de les quals són menors. En el projecte col·laboren el Departament de Salut, i el d'Assumptes i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, a través de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

La primera expedició de cooperants va marxar a principis d'agost cap a alguns dels cinc camps on WAHA té una gran implantació: els de el Port de Thessaloniki, Giannitsá, Derveni, Diavata i Vassiliki. També està previst actuar en altres camps de les illes de Lesbos i de Khios.

Els professionals de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona duran a terme accions preventives higiènic-sanitàries per evitar infeccions i epidèmies; atendran nens de risc amb patologies cròniques com diabetis, asma o cardiopaties, i amb malalties pròpies de la infància com varicel·la o xarampió, i també oferiran atenció en l'àmbit de les vacunes i de la salut buco-dental. A les dones els oferiran atenció durant l'embaràs i també en altres àmbits com a mesures anticonceptives, infeccions genito-urinàries i infeccions de transmissió sexual. Tota la població que ho requereixi rebrà atenció psicològica davant l'experiència traumàtica viscuda.Segons ACNUR, actualment hi ha 44 camps de refugiats a Grècia, distribuïts en tres zones geogràfiques: Atenes, Nord de Tessalònica i illes. Entre tots sumen una població benvolguda de 57.000 persones, el 38% nens. La meitat són procedents de Síria, una quarta part ho són d'Afganistan, i també hi ha d'altres països com l'Iraq.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.