Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Sant Joan de Déu) La Barcelona Magic Line, la caminada solidària de Sant Joan de Déu, és el principal esdeveniment solidari de Sant Joan de Déu a Barcelona, que enguany es farà el proper 1 de març. S’hi han inscrit 10.000 persones en 749 equips, que s’han plantejat un repte solidari agregat de més de 205.000 euros. Amb l’organització d’activitats solidàries, la venta producte BML i la campanya a les xarxes socials, ja n’han ingressat més de 84.000.

La caminada proposa recorreguts de 40, 30, 20 i 10 quilòmetres i dos punts d’incorporació per a persones amb mobilitat reduïda a 10 i 3 quilòmetres. Els recorreguts ofereixen un altre punt de vista de la ciutat de Barcelona, apropant la muntanya a la ciutat, ja que recorren trams urbans i de muntanya passant per nou turons emblemàtics de Barcelona. Durant el recorregut, més de 600 persones voluntàries, algunes d’elles usuàries de Sant Joan de Déu, estaran a les sortides, avituallaments i controls per atendre als caminadors.

Gràcies al suport d’empreses i institucions, el 100% dels diners captats pels equips de la BML es destinen finançar els programes que Sant Joan de Déu ofereix per a millorar la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió.

La primera edició de la caminada solidària de Sant Joan de Déu va mobilitzar 5.700 persones en 350 equips i va captar 137.000 euros, el que representa quasi doblar l’esdeveniment del primer al segon any. En aquest document podeu veure quins van ser els programes finançats amb la primera caminada: 15 projectes com pisos d’inclusió social per a persones amb pocs recursos, programes terapèutics complementaris per a persones amb trastorn mental o dependència, projectes de recerca de malalties minoritàries o programes de suport a centres en països en desenvolupament.

Implicació ciutadana

Més de 600 voluntaris estaran a les sortides, avituallaments, controls i dinamitzacions. Usuaris de centres de Sant Joan de Déu, entitats d’educació en el lleure, instituts de secundària, escoles de teatre... se sumen als qui habitualment fan de voluntaris de Sant Joan de Déu per acollir els caminadors durant la BML.

S'han organitzat més de 80 activitats solidàries dels equips per aconseguir el repte solidari,com concerts, xerrades, paradetes de producte, festes, sorteigs, pastissos i galetes pel break de l’esmorzar, àpats populars, tasses personalitzades... els equips inscrits treuen tota la seva creativitat per assolir el repte solidari. Per ara el repte solidari acumulat supera els 204.000€ i ja n’han ingressat més de 80.000.

Equips amb diferents perfils

La BML facilita la participació d’equips de col·lectius en risc d’exclusió social. També hi haurà 106 escoles i entitats d’educació en el lleure creant comunitat per una causa social. Des de Sant Joan de Déu els oferim tallers per conèixer de més a prop la realitat de les persones més vulnerables ateses a Sant Joan de Déu.

D'altra banda, 46 empreses promouen el 'team building' amb impacte social. Les empreses troben a la BML una proposta innovadora per incentivar l’esport entre els seus treballadors i plantejar-los un objectiu solidari conjunt, alhora que es vinculen amb una marca amb un fort reconeixement solidari com Sant Joan de Déu.

I finalment, s'hi han inscrit 36 equips dels centres de Sant Joan de Déu. Treballadors, voluntaris i usuaris dels centres de la institució se sumen a la proposta, potenciant la inclusió dels usuaris i refermant la vinculació amb Sant Joan de Déu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.