Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) El proper dimarts al migdia tindrà lloc la inauguració del Parc Biosaludable de Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris, a Esplugues, centre que pertany a l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu Província d’Aragó-Sant Rafel. Aquest espai permetrà als usuaris, majoritàriament persones grans malaltes o que, independentment de la seva edat, pateixen malalties cròniques discapacitants, fer activitat física en un ambient estimulador. L’espai ha estat possible gràcies a la col·laboració dels alumnes de 1r curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració de l’escola La Massana que han decorat el mur exterior del jardí.

L’objectiu principal del Parc Biosaludable és millorar la qualitat de vida del pacient, apostant per l’envelliment actiu i lluitant contra l’apatia derivada de la malaltia mental. També, com a espai intergeneracional, es treballaran altres objectius com fomentar la interacció entre usuaris i adolescents/joves (voluntaris) potenciant l’intercanvi de coneixement entre generacions i treballant la desestigmatització. En aquest sentit el parc també permetrà conèixer amb més profunditat el procés de la vellesa i la malaltia mental (pèrdua d'habilitats, necessitats noves...) i descobrir valors de respecte i ajuda en les relacions humanes.

Aquesta iniciativa ha comptat amb el suport financer de la Barcelona Màgic Line 2014, que ha destinat 14.600 euros dels diners recaptats en aquesta marxa solidària als aparells del circuit i jardí adaptat als usuaris amb cadira de rodes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.