Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) L’Hospital Sant Joan de Déu ha aconseguit recollir un milió d’euros a partir de donacions de la societat civil per construir el nou hospital de dia, l’espai on els pacients poden rebre de manera ambulatòria el tractament que necessiten sense haver de quedar ingressats a l’Hospital. Està previst que el nou equipament sigui inaugurat a començament d’aquest estiu.

L’Hospital ha tirat endavant la construcció del nou hospital de dia a partir de les donacions de més d’un centenar de particulars i famílies de pacients, organitzacions i empreses. El jugador del FC Barcelona Xavi Hernández i la seva dona Núria Cunillera, que van donar els regals del seu casament a la causa, i l’Obra Social “la Caixa”van ser els primers que van contribuir a fer realitat aquest projecte. Amb les seves aportacions es van poder iniciar les obres i col·locar la primera pedra, el febrer de 2014.

Posteriorment l’Hospital va posar en marxa una campanya per recaptar els diners que faltaven. En col·laboració amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, es van posar a la venda a les més de 3.000 farmàcies de tot Catalunya unes capsetes de caramels que representaven simbòlicament els fruits de l’arbre dels petits valents en al·lusió a la decoració que tindrà el nou hospital de dia, que simularà un bosc. A aquesta iniciativa s’han afegit moltes d’altres com l’organització de la Festa Amics, al setembre de l’any passat, o la gala benèfica 'Ajuda’ns a créixer' celebrada al novembre al Museu Nacional d’Art de Catalunya i que va permetre recaptar més de 22.000 euros.

El nou hospital de dia doblarà la seva capacitat actual -passarà de 12 llits a tenir-ne 23, incorporarà utillatge tecnològic d’última generació i uns espais més confortables per als infants i les seves famílies.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.