Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) L’escena mental que tenim d’una conversió és la següent: un home trasbalsat, envoltat de foscor, veu una llum, que és Déu, i que el converteix en un home nou. Però és un home nou, l’home que es converteix? Amb aquesta reflexió es presenta el cicle de conferències "Conversions" que comença aquest dimecres a l'Ateneu Barcelonès.

Sant Agustí, Ramon Llull, Blaise Pascal i Simone Weil, són els quatre personatges als que es dedicarà una conferència sobre la seva conversió. La coordinadora del cicle, Anna Punsoda, el justifica amb l'objectiu "d'explicar millor aquesta experiència sobre la que circulen tantes ombres i tantes simplificacions lògicament interessades" i que "són vint segles d’una mateixa experiència: és absurd creure que no pot ajudar-nos en res, conèixer-la, als homes i dones d’avui".

El cicle començarà aquest dimecres amb la conferència "Pren i llegeix: la controvertida conversió d’Agustí d’Hipona a la filosofia cristiana", amb Oriol Ponsatí-Murlà, professor de la Universitat de Girona. La sessió del 20 de maig serà sobre "Ramon Llull: personatge, autoritat i il·luminat", a càrrec de Lola Badia de la Universitat de Barcelona. La de 3 de juny sobre "Blaise Pascal o la conversió recurrent" amb Pere Lluís Font, vicepresident de la Fundació Joan Maragall i membre de l’IEC. I el darrer dimecres 17 de juny es parlarà de "Simone Weil, el silenci de Déu", amb Josep Otón, professor a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona.

El cicle està organitzat per la Secció de Filosofia de l’Ateneu Barcelonès i és una activitat d’entrada lliure.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.