Vés al contingut
Catalunya Religió

(Diputació de Barcelona) El president en funcions de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, en el seu darrer acte oficial, va rebre aquest dimarts la Creu de Càritas Diocesana de Terrassa, de mans del bisbe de la Diòcesi de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, en presència del director general d'aquesta entitat vallesana, Salvador Obiols, en un acte que ha tingut lloc a la seva seu, a Sabadell.

Esteve va explicar que el seu "objectiu com a president de la Diputació ha estat col·laborar perquè la gent visqui millor, a través dels ajuntaments". Així mateix, va assegurar que "acabar la meva trajectòria política amb un acte com aquest és un honor per a mi perquè aquest reconeixement representa l'essència del que he volgut fer en la meva vida política".

El bisbe de Terrassa va destacar que aquest obsequi institucional és una mostra d'agraïment «per ajudar-nos a ajudar els més necessitats», i el director de Càritas Diocesana de Terrassa, Salvador Obiols, va recordar la trajectòria de col·laboració de la Diputació amb aquesta entitat, «amb l'objectiu comú de treballar per a les persones».

Càritas Diocesana de Terrassa va néixer arran de la desmembració de Càritas Diocesana de Barcelona en tres delegacions: Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa, d'acord amb la nova estructura de bisbats creada pel Vaticà, el juny de 2004, consistent en la segregació de l'arquebisbat de Barcelona en una diòcesi de Barcelona i dues de noves, al Vallès i al Llobregat.

La Diputació de Barcelona ha mantingut una col·laboració continuada amb Càritas Diocesana, fruit de la qual cal destacar, per exemple, la cessió per part de la corporació de 43 habitatges de la seva propietat perquè Càritas hi pogués albergar persones en risc d'exclusió social, o el suport al programa "Clubs amb cor" de Càritas, que s'adreça a promoure accions de responsabilitat social corporativa en entitats esportives per tal d'implicar-les en el desenvolupament del benestar social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.