Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(La Salle) Els 52 delegats i delegades de la institució de La Salle, junt amb quatre convidats escollits pels equips directius i els participants a la formació institucional (FICAT), han participat en la IV Assemblea de la Missió Educativa (AMEL) del Sector de Catalunya que es va tancar dissabte després de tres dies de debat i reflexió. Els assembleistes han estudiat la missió educativa, els objectius i les línies d’acció de la Institució per adaptar-los a la realitat dels centres de Catalunya i han elaborat 70 propostes d’acció.

El projecte educatiu lasal·lià s’ha posat de relleu en un moment en què s’està elaborant un nou full de ruta, tant del sector com del districte. La feina d’anàlisi de l’assemblea s’ha volgut fer de manera coherent i seguint els passos del fundador, Joan Baptista, amb l’objectiu de donar respostes avançades e innovadores per a continuar sent referents de l’educació amb els infants i joves.

En el marc de l’assemblea s’han escollit sis nous consellers de la missió educativa del Sector: M. Àngels Laparte (La Salle Sant Celoni), Isabel Soler (La Salle Premià), Ana Marín (Fundació Comtal), Ernest Casaponsa (Joves La Salle), Quim Mataró (La Salle Girona) i el germà Joan Escalé (La Salle Mollerussa).

Un procés participatiu i col·laboratiu

La Salle vol fer créixer la missió de manera participativa, entre tots, junts i per associació. És per aquest motiu que compten amb diverses formes de participació en el sí de l’Institut, al Districte, als sectors i a les obres educatives. El procés d’avaluació i reflexió de la missió educativa lasal·liana es va iniciar de nou amb la celebració de la II Assemblea Internacional de la Missió Educativa lasal·liana a Roma, el mes de maig de 2013. D’aquesta assemblea van sorgir les línies prioritàries en l’àmbit de la missió, que en el Capítol General celebrat també a Roma de l’abril al juny del 2014 van ser ratificats. Posteriorment, cada Districte del món lasal·lià ha de realitzar la seva assemblea per a concretar objectius derivats de les grans línies prioritàries. Això es va realitzar el passat més de desembre de 2014 amb la celebració de l’Amel del Districte Arlep a Llívia, València.

VII Premi La Salle Catalunya d’Educació

Així mateix, dissabte, l’últim dia de l’Assemblea, es van lliurar els premis del VII Premi La Salle Catalunya d’Educació. Els guanyadors, alumnes de La Salle Girona, Figueres, Manresa i Gràcia, van ser premiats pel seu esperit innovador i per promoure els valors institucionals, com la responsabilitat, la creativitat, la justícia, la convivència i la transcendència.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.