Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Comtal) Cada vegada són més els alumnes dels grups FAIG de quart de l’ESO d’escoles La Salle que aposten per fer serveis a la comunitat a favor de la Fundació Comtal.

A La Salle Girona, per exemple, han celebrat amb èxit una fira solidària i de segona mà. La organització de l’esdeveniment formava part del projecte d’aprenentatge i ha comptat amb la participació de tota la comunitat educativa i de l’AMPA. Finalment s’ha fet realitat gràcies al esforç no només dels organitzadors, sinó també dels compradors el dia de la fira. Tots els diners recaptats s’han aconseguit amb la recollida d’objectes donats (llibres, roba, joguines, etc.) i a la seva posterior venda, així que el benefici social obtingut amb la fira ha estat doble, social i ambiental. Els beneficis, 456,40€, es destinaran a ajudar a nens sense recursos ni recolzament familiar.

A La Salle Premià, dos grups del FAIG han decidit col·laborar també amb la Fundació Comtal. Un d’ells va organitzar un projecto de reciclatje de càpsules Nespresso per a transformar-les en pulseres, collarets, anells i d’altres detalls. Després van fer un mercadet a l’escola i van fer donació de tots els diners recaptats, 60€, que es destinaran també als programes de recolzament als més vulnerables. L’altre grup de l’escola va col·laborar recollint joguines i material escolar que ens van donar i que hem organitzat gràcies als alumnes d’APS d’una altre escola molt propera, La Salle Comtal.

A La Salle Comtal els alumnes han col·laborat al llarg de tot el curs ajudant a organitzar les diferents campanyes de sensibilització social de la Fundació. Com la de Nadal. Cada any es fa una recollida de material escolar, joguines i aliments per a destinar als nens i nenes i a les families que atenem i cada any La Salle Comtal hi col·labora fent donació de material. Aquesta vegada, s'ha aconseguit també gràcies als alumnes d’APS rebre recolzament en la recollida i organització de tot el material.

I encara hi ha més escoles que col·laboren en aquest marc. Els alumnes de La Salle Bonanova, per segon any consecutiu, han participat fent recolzament educatiu en horari extraescolar per ajudar als més petits a millorar el seu rendiment escolar. L’any passat va ser en el marc de les TIC que un grup d’alumnes va col·laborar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.