Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(ACO) L’Acció Catòlica Obrera ha editat aquest març una nova revista, ‘Salillum’, que vol servir de plataforma per expressar idees, reflexions i provocar debat al voltant de les dues fidelitats que vertebren l’entitat: la fidelitat a Jesús fent Església i la fidelitat al món obrer.

El sotstítol ‘Activisme, fe i inspiració’ expressa els principals actius de la revista: per una banda, l’expressió de la pluralitat que hi ha en el conjunt de l'Església, mitjançant col·laboracions de persones que provinguin de diferents àmbits i associacions i, per l’altra, ser un vehicle de formació que ajudi a educar la mirada vers un món complex.

Els articles destacats del primer número són una entrevista a Arcadi Oliveres, un reportatge sobre la lluita obrera en els nous temps, el testimoni de Victòria Molins sobre com Jesucrist és un motor per viure i compartir, l’experiència empresarial dels iogurts La Fageda o un article d’opinió sobre l’economia social de Dani Jover.

Una revista amb voluntat de connexió

‘Salillum’ és una revista amb clara voluntat de fer xarxa i travar complicitats. Al primer número hi ha diferents salutacions de l’Arquebisbat de Barcelona (bisbe auxiliar, delegació diocesana de Pastoral Obrera); d’entitats amb qui ACO fa camí com Càritas, Cristianisme i Justícia, GOAC (Germandat Obrera d’Acció Catòlica), Justícia i Pau, JOC (Joventut Obrera Cristiana), MMTC (Moviment Mundial de Treballadors Cristians), MTCE (Moviment Europeu de Treballadors Cristians), el Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona, el Pradó; o altres mitjans de comunicació especialitzats en l’àmbit eclesial com Catalunya Cristiana, CatalunyaReligió.cat i Ràdio Estel.

‘Salillum’ es fa en català i també hi ha una edició en castellà (en aquest cas el nom de la capçalera és ‘Luzysal’). Està previst fer-ne dues a l’any que s’enviaran per correu postal a tota la militància i simpatitzants de l’ACO i també a totes aquelles persones que s'hi subscriguin.

La Comissió de comunicació de l’ACO és la responsable de la publicació, que també compta amb un Consell Editorial integrat per quatre militants i un simpatitzant que proposen les principals línies de contingut.

Presentació en una taula rodona el 18 de març

La revista es presentarà en un acte públic el proper 18 de març a les 19 hores a la parròquia de Santa Madrona al Poble-Sec de Barcelona, un espai recentment reformat. A l’acte es farà una taula rodona amb el títol “La fe en Jesucrist, motor per a viure i compartir” en què participaran tres dels protagonistes del primer número de ‘Salillum’: Arcadi Oliveres, Viqui Molins i Dani Jover. La taula serà moderada per Quim Cervera.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.