Vés al contingut
Catalunya Religió

(Pili Lance –Salesians) Un nou equipament gestionat per Salesians Sant Jordi-PES Lleida atendrà 40 nens i nenes d’entre 3 i 12 anys i les seves famílies. Amb el lema “Vosaltres joves sou els primers responsables del vostre futur”, infants i educadors del Mercadet obrien les portes del centre obert per a la seva inauguració.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va inaugurar-lo dimecres, acompanyat de Joan Valls, responsable de Salesians Sant Jordi-PES Lleida, el provincial dels Germans Paüls Enric Alagarde i altres regidors i regidores de la ciutat.

També els van acompanyar els responsables del departament de benestar social i DGAIA de Lleida, la presidenta de l’associació de veïns de la Bordeta i els i les professionals de Serveis Socials i joventut de Bordeta, Cappont i Magraners, part de la comunitat salesiana de Lleida, els membres de l’equip directiu de la PES Lleida, joves de l'entitat i els voluntaris del Mercadet.

Però sens dubte els més importants de la festa van ser els infants i les seves famílies, que van fer passar una tarda plena de jocs i alegria als assistents. Al Mercadet s’hi troben com a casa ja que és un espai que els permet jugar, fer deures, berenar i fer sortides acompanyats dels educadors i els voluntaris.

Els més grans de la festa van recordar que el Mercadet s’ha fet realitat gràcies al treball en xarxa i amb la voluntat i il·lusió de tots per iniciar un projecte social i de justícia, on ha estat necessària la voluntat política per crear un projecte per a infants allà on no hi era, la il·lusió de la nostra entitat per posar-lo en marxa i la voluntat dels Paüls per cedir-nos els espais.

També ha estat important la coordinació entre els diferents professionals de Serveis socials, escoles i centre Obert. Gràcies a tots, els infants del Mercadet avui són una realitat viva que dóna continuïtat al projecte de Don Bosco.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.