Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) Haití pateix una nova crisi humanitària després del pas del terrible huracà Matthew. Estem davant una nova situació d'emergència, que afecta a 2 milions de persones. Al voltant d'1,5 milions de persones necessiten ajuda d'emergència i més de 60.000 s'han quedat sense llar. La xifra de morts és contradictòria: es parla de 375 persones, però algunes organitzacions estimen la xifra en més de 900 morts.

Els salesians tenen una presència en la zona més afectada d'Haití, en Los Cayos, i s'estan bolcant per ajudar a la població afectada. Davant aquesta situació d'emergència, estan repartint kits de menjar i aigua a 3000 persones perquè puguin alimentar-se durant diversos dies. Amb el 80% dels cultius arrasats i milers d'habitatges derruïts, els salesians, per mitjà de pare Jean-Paul Mesidor, superior de la província “Beat Felipe Rinaldi” d'Haití, ha fet públic un comunicat en la qual expressa la gravetat de la situació i la importància d'estar on hi ha tanta necessitat.

Salesians i entitats de tot el món, en col·laboració entre les diferents oficines de projectes i juntament amb la Fundació Rinaldi, estan implementant un pla d'acció en quatre etapes: Fase d'emergència: la distribució d'aliments i aigua; obertura d'un menjador escolar; proporcionar llavors i eines agrícoles a les persones; ajuda a algunes famílies a reconstruir o renovar les seues cases.

Solidaridad Don Bosco, Jóvenes y Desarrollo (Este) i VOLS, han habilitat un número de compte per a totes les persones que vulguin col·laborar amb els Salesians en les labors d'emergència amb la població afectada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.