Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) “Hem passat moments molt durs. Una pluja de bombes va caure sobre el poble d'Alep. Una nena de l'oratori va resultar ferida juntament amb la seva germana, després que una bomba caigués, però gràcies al Senyor, es troba recuperant-se”.

És l'enèsim informe, dramàtic, que prové dels salesians d'Alep, que a causa de la represa dels bombardejos també han hagut d'interrompre les seves activitats d'estiu per a nens i adolescents. No obstant això, no hi ha desig de renunciar. Per a final de mes, els joves i les esglésies locals organitzen la jornada de la joventut.

“El dilluns 11 de juliol hauria començat l'última setmana amb la presència dels nois en les vacances d'estiu, però la situació no ho permet, per això hem decidit tancar l'oratori, per no posar en risc als nens", comenten els religiosos. "La situació s'està deteriorant, ens preguntem: Passarà aquesta dificultat? Com? Quan? No sabem! Només sabem que tenim una amarg calze per beure...".

Celebrant la jornada de la joventut

En un context de desolació i desesperació, els salesians estan encara actius i decidits a fer tot el possible a favor dels nois: “Malgrat la guerra, estem organitzant juntament amb les esglésies locals una jornada de la joventut a Alep, que se celebrarà del 29 al 30 de juliol, simultàniament amb la JMJ en Cracovia.

És un fort missatge d'esperança portat a tothom, és un crit de tots els joves de la ciutat per dir que som gent de pau i volem la pau!”

És la "paradoxa misteriosa i meravellosa" de la qual va parlar recentment el jesuïta, Antoine Audo, guia de la diòcesi caldea d'Alep: “D'una banda, tots estem desconsolats pel que succeeix, d'altra banda hi ha molts que en aquest estat es reuneixen per celebrar els sagraments, resar, compartir un esperit d'esperança i pietat".

“Preguin per nosaltres", conclouen els salesians, "perquè esperem jornades molt dures”.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.