Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) Com un gronxador que es mou entre la violència i la desolació: així és la situació a Alep, la ciutat símbol de la guerra a Síria. S'han donat breus períodes de treva, necessaris per fer el recompte dels danys i trobar noves maneres per sobreviure. “En les últimes 72 hores es va atacar més del que és habitual. Més de 1300 explosions a tota la ciutat, míssils, bombes, explosius... Van tornar a bombardejar de nou i amb més força. Els morts són molts i es comptabilitzen més ferits”, ens informa el director de l'Obra Salesiana de la ciutat, el pare Georges Fattal.

Trenta morts és el balanç provisional, de l'atac a un hospital a Alep. Un hospital dirigit per Metges Sense Fronteres. Les víctimes d'aquesta massacre són només una part de desenes de morts i centenars de ferits causats per la represa dels combats a la ciutat entre els rebels i el govern.

En el bombardeig a l'hospital, que es va produir a la tarda de dimecres 27 d'abril, va morir Mohammed Wasim Moaz, l'últim pediatre resident als barris d'Alep controlats pels rebels. El cap de l'ajuda humanitària de l'ONU, Stephen O'Brien, va alertar al Consell de Seguretat sobre "el greu deteriorament de la situació humanitària a Síria" i es descriu com a situació "catastròfica" a Alep.

L'Oratori Salesià va haver de tancar les portes. És la Setmana Santa de les Esglésies Orientals, un període en què, fins i tot en els últims anys va augmentar el bombardeig. La població està cansada i ningú té expectatives. L'única esperança és potser una nova crida del Papa perquè pot canviar la situació: "La gent espera del Sant Pare un discurs a la Comunitat Internacional. Hem de donar esperança a la gent", va descriure el salesià.

El pare Fattal, per exhortació dels joves d'Alep, a principis de febrer va convidar a totes les parròquies i comunitats de la Família Salesiana, a fer una hora d'Adoració Eucarística per setmana; amb la possibilitat de realitzar-la dilluns a la tarda, en comunió espiritual amb la comunitat d'Alep; per resar i demanar per la pau a Síria. La seva apel·lació també havia estat plantejada pel rector major, Ángel Fernández Artime, en el seu video 'Cari Confratelli'.

Fattal renova la seva crida: "Gràcies pel record cap a nosaltres els salesians d'Alep i pels nostres joves. Els demanem encara que preguin per nosaltres".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.