Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) El passat 6 de setembre de 2015 el Papa Francesc va convidar a les Parròquies i a les Comunitats Religioses de tota Europa a viure la realitat de l'Evangeli acollint a les famílies dels refugiats, com un gest concret de misericòrdia. Des de llavors, moltes comunitats han seguit la seua trucada i en els últims dies, altres dues obres salesianes, a Roma i Venècia, han obert les portes als refugiats.

En l'obra “Borgo Ragazzi Don Bosco” de Roma, trobem una família de refugiats de Síria. La seua presència ha enriquit la celebració en la festa de Don Bosco, el diumenge 31 de gener. Es fa visible, el valor de l'hospitalitat que es viu diàriament en l'obra, a través de les seues instal·lacions per als joves més necessitats: centre d'atenció durant el dia, casa de família, Oratori – Centre Juvenil i centre de formació professional.

A partir del 2 de febrer, a “Venècia-Castello”, set refugiats pakistanesos són els hostes de l'obra. Tenen entre 20 i 24 anys i en el seu país d'origen es van dedicar a l'agricultura i al pasturatge. Van arribar a Venècia fa un any, portant borses, maletes, fins i tot matalassos. Quatre d'ells - va informar el diari “La nuova di Venezia e Mestre”, han trobat ocupació en el sector de la hoteleria i la restauració. Tots s'han incorporats en el projecte d'acolliment de "Sant Giuseppe" dels Salesians de Castello.

"El projecte és part de l'hospitalitat temporal i en diàleg amb la Cúria", va dir el director de l'obra el salesià Narcís Belfiore. No obstant açò, existeixen dificultats burocràtiques per a portar avant, considerant que l'edifici que ara alberga als refugiats, de 100 metres quadrats, amb una entrada privada, és propietat del municipi i va ser reestructurada per la parròquia de Sant Francesco, San Pietro i San Giuseppe, confiada als salesians.

Mentrestant, Alberto Donaggio, coordinador del projecte, organitza algunes mesures per a explicar als migrants els reglaments de les cases.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.