Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri-CR) La desafortunada frase de la “Mona de Pasqua”, i més en boca d’un membre del govern municipal, no demana resposta. Però la Junta Constructora de la Sagrada Família ha volgut reiterar amb una nota aquest divendres el que no s’ha cansat de repetir els darrers anys a qui els ha volgut escoltar: “L’equip que treballa en el disseny i la construcció del temple de la Sagrada Família segueix de manera escrupolosa les directrius que Antoni Gaudí va deixar escrites, dibuixades o en models”.

El mateix Gaudí ja sabia que ell no acabaria el temple, i que quedaria en mans de les següents generacions, però va preveure totes les indicacions perquè fos possible la continuïtat d’una obra expiatòria. La destrucció de plànols i maquetes el 1936, durant l’assalt i l’incendi dels anticlericals, va dificultar la continuïtat. Però principalment les maquetes de guix, i altres testimonis gràfics i escrits, han permès disposar d’un fidel model a seguir. Com explica la nota, el que s’ha fet és adaptar-se a “les solucions tècniques que han evolucionat tant en l’àrea constructiva com en l’arquitectònica”, una evolució que “permet ara noves vies de solució als diferents reptes plantejats”.

Com també s’ha explicat diverses vegades, la finalització del temple prevista pel 2026 no està hipotecada per la construcció d’una escalinata al carrer Mallorca. El temple només ocupa el solar actual i “els fonaments de la façana de la Glòria (Carrer Mallorca) ja estan fets, per tant, no és necessari enderrocar res per avançar en la construcció i per acabar el temple”. Per tant, els 8 pilars construïts i que ja es poden veure des del carrer, permeten acabar la façana principal. Un altre tema, que no depèn del temple, és si l’Ajuntament vol millorar, o no, la urbanització de l’entorn d’un edifici que cada any visiten quatre milions de persones, a més dels que s’hi acosten sense accedir a l’interior del recinte.

L’interès turístic

La nota de la Junta Constructora també incideix en altres temes polèmics que reapareixen cíclicament. Recorden que “l’aforament del temple està controlat”, i que compleixen un pla d’autoprotecció aprovat pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

També reconeixen que “els veïns són un dels col·lectius que rep més directament la influència de la construcció i de que genera un temple d’impacte mundial”. Però recorden que han treballat per “mirar de pal·liar les incidències” com, per exemple, “la instal·lació de les taquilles per dins del recinte del temple i incrementant les vendes online de tiquets”, per evitar l’ocupació de les voreres que envolten el temple.

Temes que retornen eternament quan el temple enfila la recta final per culminar l’edifici.

Comunicat de Premsa de la Junta Constructora de la Sagrada Família

En relació a les darreres noticies aparegudes en premsa sobre la Basílica de la Sagrada Família, la Junta Constructora declara que:

Aforament

-L’aforament del temple està controlat. A la basílica poden haver-hi fins a 2.000 persones simultàniament en tots els espais del recinte. La xifra està fixada per un pla d’autoprotecció aprovat pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

Els veïns del barri de la Sagrada Família

-Som conscients que els veïns són un dels col·lectius que rep més directament la influència de la construcció i de l’interès turístic que genera un temple d’impacte mundial com la Sagrada Família. Treballem i continuarem treballant per mirar de pal·liar les incidències que es puguin produir i generar així unes bones condicions de convivència.

-Les molèsties ocasionades pel turisme són paulatinament minimitzades amb accions com la instal·lació de les taquilles per dins del recinte del temple i incrementant les vendes online de tiquets.ç

Seguim Gaudí

-La Junta Constructora de la Sagrada Família és una institució que té com a objectiu prioritari la construcció del temple de la Sagrada Família d’acord amb el projecte que va dissenyar Antoni Gaudí.

-L’equip que treballa en el disseny i la construcció del temple de la Sagrada Família segueix de manera escrupolosa les directrius que Antoni Gaudí va deixar escrites, dibuixades o en models. Les solucions tècniques han evolucionat tant en l’àrea constructiva com en l’arquitectònica. Aquesta evolució permet ara noves vies de solució als diferents reptes plantejats.

Entorn del temple. Carrer Mallorca.

-La nostra intenció és acabar les obres el 2026 amb la construcció de tot el que és necessari dins del recinte. Això es pot fer sense generar cap afectació més enllà de l’espai que ara ocupem.

-Els fonaments de la façana de la Glòria (Carrer Mallorca) ja estan fets, per tant, no és necessari enderrocar res per avançar en la construcció i per acabar el temple. Hi ha 8 pilars construïts, per tant, la façana es pot acabar.

Barcelona, 7 d’ Octubre 2016.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.