Vés al contingut
Catalunya Religió

(Radio Vaticana/CR) Música i catequesi, teologia i art, junts, per posar el focus de la bellesa de l'amor entre l'home i la dona, la família i els valors que evoquen aquesta realitat. Aquest és el projecte que s'iniciarà el 28 de maig a Barcelona, ​​titulat "El Gran Misteri. L'Evangeli de l'escola de la família de la humanitat del nostre temps", produït per Citisound & Events de Milà. Aquest dissabte al matí el va presentar a Sala de Premsa del Vaticà l'arquebibse Vincenzo Paglia, president del Consell Pontifici per a la Família, el protagonista dels concerts, el tenor Andrea Bocelli, i el cardenal Lluís Martínez Sistach.

Dins el programa d’activitats programades amb motiu de l’assemblea sinodal sobre la família, aquesta iniciativa pretén celebrar la Bona Nova de l’amor amb una sèrie de concerts a grans ciutats d’arreu del món.

El primer concert de la gira “El gran misteri. L’evangeli de la família” se celebrarà a Barcelona el proper 28 de maig. La Basílica de la Sagrada Família serà l’escenari d’una actuació musical que inclourà unes paraules del cardenal arquebisbe de Barcelona sobre el primer anunci de Jesús.

"És un projecte que ens porta al cor de la catequesi i dels interessos de l'Església en aquest moment: la família, la unió de l'home i la dona, una obra mestra creada per Déu", ha explicat Paglia. Una "meravella de Déu" que dóna inici a la "sèrie d'esdeveniments que parla al món, sovint individualista i fart de la soledat" que és "la bona notícia de la família":

"Tenim la intenció de presentar-ho en espais i catedrals catòliques, però també en ortodoxes i luteranes i protestants, perquè la família és un tresor preciós per a tots, sense excepció, i ens agradaria, amb la saviesa bíblica i capacitat artística extraordinària mestre de Bocelli, dir-li al món que aquest gran misteri és també molt bonic, que no només és possible: és bell".

La iniciativa s'inicia el 28 de maig a la Sagrada Família de Barcelona perquè és un dels llocs de pregaria que el papa ha escollit per al proper Sínode sobre la família. "Un espai de la fe de la bellesa i l'esperança, que porta l'home a Déu" ha explicat l'arquebisbe Lluís Martínez Sistach remarcant la figura de Gaudí i recordant les paraules de Benet XVI en la consagració de temple.

"Amb la bellesa, la música i el pensament es vol oferir la bellesa i la transcendència del misteri de la família cristiana, que consisteix en una comunitat íntima de vida i amor entre els esposos, entre pares i fills i entre germans, en el si d'una família més gran, en la societat i l'Església. Les grans virtuts, els valors cristians de la família, són molt necessaris i molt urgents avui. No podem oblidar que el Vaticà II, parlant del matrimoni i de la família, ens diu que el bé de la gent, la societat i l'Església, està estretament lligat a la prosperitat de la comunitat conjugal i familiar. La humanitat es juga molt en la família", ha relatat Sistach en la roda de premsa.

Hi haurà altres places significatives com Filadelfia, amb motiu del Dia Internacional de les Famílies, 26 de setembre, Cracòvia i Betlem. Pel promotor d'aquesta iniciativa, Andrea Bocelli "quan parlem de la família, hem de pensar en la família dels fills, en nosaltres com a fills, tots hem nascut dins d'una família". Juntament amb Bocelli, en el projecte hi participen cors i orquestres de tot el món.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.