Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Pere Tarrés) Aquest cap de setmana Sabadell acollirà la Trocajove, la trobada d’adolescents i joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés. Seran més de 700 adolescents acompanyats pels seus monitors i monitores, fent de l’esplai un lloc de convivència dins d’un entorn festiu, formatiu i lúdic on s’aprèn a treballar i compartir, establint nous lligams i vivint moments amb persones que comparteixen uns ideals, motivacions i valors.

La inauguració institucional es realitzarà dissabte a la una del migdia a la Plaça de la Nova Creu Alta de Sabadell i comptarà amb l’assistència del director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Antoni Reig; de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez Salinas; del director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol; i del president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés, Xavier Nus.

Sota el lema 'D’esplai, de cap a peus', el tema de la trobada d’enguany girarà entorn a trobar un superheroi de veritat a través d’un càsting. Tots els participants hauran d’anar disfressats de superherois i viuran una experiència lúdica a través dels jocs, la vetllada i el concert però també d’aprenentatge i reflexió com les xerrades, l’Eucaristia i els espais formatius “Racons i racons” on es treballen diferents competències i habilitats com el desenvolupament personal, la creativitat, el ball i el teatre, entre d’altres. El hashtag de la trobada és #MCECCdeCAPApeus.

Els joves que hi participaran són un exemple del compromís que suposa dedicar el temps lliure a donar resposta a les seves inquietuds socials, una actitud que contrasta amb la imatge que la societat té de la joventut actual. Aquest cap de setmana servirà per formar-se i continuar creixent com a persones seguint el model educatiu que cada dia els mostren els seus monitors i monitores i fer de l’esplai un lloc per relacionar-se i on tothom se senti acollit. La Fundació Pere Tarrés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya que aplega, a través del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, més de 200 centres d’esplai acollint prop de 18.000 infants, adolescents i joves gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns 4.000 monitors i monitores.

[Fotografia: Núria Frago / Fundació Pere Tarrés]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.