Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Abadia de Montserrat) El pare Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat i director de la revista Documents d’Església, ha escrit l’única biografia existent en català sobre l’arquebisbe Óscar Romero, que serà beatificat el proper 23 de maig. El llibre Óscar Romero, bisbe dels pobres està publicat pel Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona dins la col·lecció Emaús, en edicions catalana i castellana.

Fa trenta-sis anys Romero va visitar Montserrat, tal com explica Dalmau en aquest vídeo, en el marc d'una visita europea. En concret, diu que hi va passar poques hores en què "va pregar al cambril de la mare de Déu" i que "va veure el començament de la missa conventual dels monjos". Del seu diari Dalmau en destaca dues notes: que "la missa era en català amb cants molt bonics" i que "hi havia molta gent".

En el llibre ara publicat, Dalmau repassa la biografia del beat des de la seva infantesa i els estudis a Roma fins a l’exercici del ministeri sacerdotal i episcopal de vuit anys repartits entre els de bisbe auxiliar a San Salvador, bisbe diocesà de Santiago de María i arquebisbe a la capital. El compromís d’Óscar Romero, que el va portar fins a la mort sagnant va quedar palès en els dos darrers anys de vida, en què va enregistrar diàriament les seves impressions.

Aquest diari, que publicarà properament, també en català i en castellà, el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona, anirà a cura del mateix Bernabé Dalmau. San Romero de América, com el va anomenar el bisbe Pere Casaldàliga, és un dels grans punts de referència de l’Església pobra i al servei dels pobres que el papa Francesc ha reclamat i promogut. La beatificació d’Óscar Arnulfo Romero com a màrtir el 23 de maig satisfà el desig de molts creients que hi han vist un exemple clar de compromís al servei dels perseguits.