Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 27/01/2016
Galeria d'imatges

(Claretians) El pare Ricard Costa-Jussà és el nou Provincial del Missioners Claretians de Catalunya. Ha estat elegit en el marc de la tercera jornada del Capítol provincial i pren així el relleu a Màxim Muñoz, després de dos mandats com a màxim representant de la provincia. Aquesta tarda s'escollirà la resta de l'equip de govern.

El pare Ricard Costa-Jussà va néixer a Sabadell l’any 1967, va entrar com a postulant a la Congregació l’any 1979. Després del temps de postulantat i noviciat, va fer els estudis de filosofia i teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya. El pare Ricard va ser consultor d’apostolat entre els anys 2002 i 2010. Va ser consiliari de l'Esplai Estel i actualment és rector de la parròquia del Cor de Maria i de Sant Tomàs de Barcelona. Màxim Muñoz continuarà com a president de la Unió de Religiosos de Catalunya fins que finalitzi el seu mandat el 2019. 

La tercera jornada del capítol ha començat amb la celebració de l’Eucaristia i de Laudes, presidida pel pare Gonzalo. Durant la Missa s’ha invocat de manera especial l’Esperit Sant perquè ajudi a l’elecció del nou pare provincial i del seu equip de govern que s’ha realitzat durant la jornada d'aquest dimecres.

En la homilia el pare Gonzalo ha senyalat la importància de la responsabilitat comunitària i personal però confiant amb el Senyor. A partir de l’Evangeli d’aquest dimecres, Gonzalo ha afirmat que Senyor ens demana prendre’l seriosament, a purificar les motivacions personals i confiar plenament amb Ell. També ha recordat que el pare Claret quan va acceptar l’encàrrec de l’arquebisbat de Santiago de Cuba no va prendre la decisió en solitari, sinó que prèviament ho va consultar amb les persones més properes. Totes aquests punts de reflexió han ajudat a la pregària personal i comunitària abans de l’elecció del pare provincial i del nou equip de govern.

Després d’invocar l’Esperit Sant amb el cant Veni Creator Spiritus, i de rellegir el número 112 de les Constitucions i els números 444 i 445 del Directori ha estat elegit el pare Ricard Costa-Jussà nou Provincial del Missioners Claretians de Catalunya.

A la tarda d'aquest dimecres provincial ha exposat la seva proposta d’organització del govern que ha estat aprovada. En primer lloc, ha estat escollit el pare Ramon Olomí com a conseller-prefecte d’economia, que repetirà en el càrrec. El germà Josep Codina ha serà el conseller-prefecte d’apostolat. El pare Màxim Muñoz, fins ara provincial, ocuparà el càrrec de prefecte de formació i espiritualitat.

Durant l’última part de la tarda els diferents laics que col·laboren amb els Missioners Claretians de Catalunya han exposat la seva valoració i les propostes de millores. Després s’ha compartit entre tots una estona de pregària i, a continuació, s’ha acabat amb el sopar fratern.   

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.