Vés al contingut
Catalunya Religió

(Estris) La revista Estris dedica el seu darrer número a la figura del responsable dels centres d’esplai i agrupaments escolta. Proposa una reflexió i anàlisi sobre com afrontar l’assumpció de responsabilitats i tasques d’un centre de lleure des de la qualitat i la professionalitat que requereix l’acció. L’inici de curs d’un responsable és el moment per replantejar-se quines qualitats ha de tenir, quina feina implicarà, com ha de gestionar la burocràcia o l’equip, quines competències ha de desenvolupar o com vetllar per la qualitat educativa.

El número 211 recull un seguit d’articles d’experts que aporten claus per resoldre tots aquests dubtes i, a la vegada, la secció de Fitxes proposa la posada en pràctica i dinamització d’alguns d’aquests conceptes.

L’entrevista central la protagonitza l’il·lustrador Joan Turu, conegut pels seus dibuixos amb infants somrient però amb missatges ben contundents i reivindicatius. Ell ens parla sobre l’escola, la creativitat, la seva experiència en el món del lleure amb anècdotes incloses i els motius que el porten a agafar un llapis i dibuixar.

El 'Manual' presenta el nou decret d’educació en el lleure en 10 punts per ajudar a comprendre al responsable i a tot l’equip de monitors els canvis en la nova regulació. A 'la Ruta' travessem la Vall d’en Bas fins arribar a la Vall de Llierca i a la secció 'Racons' presenten en Guillem Codorniu, responsable general del Grup Esplai Parroquial (GEP) de Vilafranca del Penedès.

Tot això, acompanyat d’articles d’opinió, recomanacions, recursos diversos i notícies d’actualitat del sector. Podeu adquirir un exemplar de la revista a l’iquiosc.cat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.