Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Fundació Pere Tarrés) Reflexionar i fer reflexionar sobre temes d’interès per als professionals de la intervenció social i educativa és l’objectiu de Educació Social. Revista d’Intervenció Socioeducativa. Aquesta setmana ha tingut lloc l'acte de celebració dels seus 20 anys d’existència. Editada per la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull, va ser la primera revista d'Educació Social editada a Espanya. Avui s’ha convertit amb més de 200.000 consultes anuals en la publicació de referència tant per als estudiants com per als professionals de la intervenció social d’Espanya i Llatinoamèrica.

El degà de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, Paco López, ha recordat en l'acte de dijous com "és un projecte que després de 20 anys continua viu". D'altra banda, l'anterior directora de la revista i actualment secretària de la Universitat Ramon Llull, Anna Berga, ha parlat dels principis de la publicació que va ser la primera revista d'Educació Social a Espanya: "La revista neix amb la primera promoció de diplomats en Educació Social a Espanya". L'objectiu, segons Berga, era "posicionar una determinada mirada sobre què era l'Educació Social". Per a Anna Berga, la revista Educació Social és una metàfora de la pròpia professió que ha de trobar l'equilibri entre "ser una eina al servei de la professió i fer-se un lloc digne entre les revistes universitàries i indexades".

El director actual de la revista, Jesús Vilar, ha destacat que la revista és un exercici de treball col·laboratiu que ha esdevingut un vehicle "que genera comunicació entre persones que tenen inquietuds i les que tenen propostes i idees".

José Antonio Caride, membre del comitè científic i catedràtic de la Universitat de Santiago, ha assegurat que la revista "ens dóna la possibilitat de seguir construint professionalment i científicament l'Educació Social".

El rector de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Garell, ha reconegut el lideratge de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés en la construcció de l'Educació Social i ha animat a la institució a "continuar reivindicant la recerca en el camp social".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.