Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 7/07/2015
Galeria d'imatges

(Tarraconense) La setmana passada es van celebrar al Seminari Conciliar de Barcelona les XIV Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, organitzades pel Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC). Les ha presidides el bisbe Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona i president del SIC.

Durant dos dies, els participants han reflexionat i treballat a l’entorn dels grans eixos que els responsables han de tenir en compte en la catequesi amb els nois i noies d’entre 10 i 14 anys, unes edats de gran transcendència i en les quals els infants i adolescents d’algunes de les nostres diòcesis són convocats per a preparar-se per a rebre el sagrament de la Confirmació. Entre altres aspectes, s’ha reflexionat sobre quines són les característiques que haurien de tenir els catequistes a qui els siguin assignats els grups d’aquestes edats. 

Una primera sessió, a càrrec del psicòleg mallorquí Jaume Martorell, ha tractat sobre l’evolució de la religiositat dels nois i noies entre 10 i 14 anys. Una segona part, conduïda per mossèn F. Xavier Morell, delegat diocesà de catequesi de Tarragona, ha afrontat la qüestió de la comunitat parroquial com espai de socialització i d’iniciació cristiana. El tercer espai de treball i reflexió versà sobre les competències i l’espiritualitat més adequada del catequista educador i fou dirigida per mossèn Antoni Vadell, vicari episcopal i delegat de catequesi de Mallorca. Finalment, a la darrera part de l’encontre s’abordaren els mètodes pedagògics i els procediments didàctics més escaients per a la catequesi adreçada als nois i noies de 10 a 14 anys. mossèn Antoni Elvira, vicari episcopal i delegat de catequesi d’Urgell, i mossèn Joan Àguila, catequeta de l’arquebisbat de Tarragona en foren els ponents.

Una de les dues celebracions de l’Eucaristia se celebrà a la Basílica de Sant Josep Oriol de Barcelona, amb motiu del centenari de la primera pedra d’aquest important temple parroquial de l’Eixample barceloní. En acabar, el rector i delegat diocesà de catequesi de Barcelona, mossèn Enric Termes, conduí els participants per un recorregut catequètic i iconogràfic per aquest conjunt basilical. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.