Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Terrassa) La Catedral de Terrassa va acollir dissabte la I Jornada diocesana de Litúrgia, que va servir per a treballar els dos darrers documents de la Conferència Episcopal Tarraconense d'aquest àmbit.

Mossèn Francesc Xavier Aróztegui, sotsdelegat de Litúrgia de Terrassa va presentar el document dels bisbes de la Tarraconense, 'Evangelitzats des de la litúrgia, enviats a renovar el món amb misericòrdia' (2015), publicat amb motiu del centenari del primer congrès litúrgic de Montserrat (1915) i en l'escaiença del cinquentenari de la cloenda del Concili Vaticà II (1965), que va impulsar la renovació litúrgica. Aróztegui va repassar les aportacions del moviment litúrgic a la renovació litúrgica i de la seva recepció a casa nostra al llarg del segle XX i el segle XXI.

Seguidament va tenir lloc la presentació nou cantoral litúrgic bàsic aprovat pels bisbes de la Tarraconense l'any 2015. Mossèn Joan Baburés, delegat de Litúrgia de Girona i membre de la Comissió Interdiocesana de Litúrgia, en va assenyalar les novetats respecte a l'anterior edició. El Petit Cor de la Catedral de Lleida, dirigit per Joaquim Mesalles va interpretar diverses peces musicals del nou cantoral, acompanyat en l'orgue pel mestre Joan Casals.

L'acte el va presidir i presentar Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa. En la cloenda, Cristau va assenyalar la importància de la litúrgia com un dels tres elements centrals de l'Església, juntament amb l'evangelització i l'exercici de la caritat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.