Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Sant Feliu) A un mes vista de la Jornada Mundial del Migrant i Refugiat que serà el 15 de gener el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat i Càritas Diocesana va organitzar dimecres un acte de sensibilització sobre la situació, els drets i la dignitat de les persones migrants i refugiades. En l’acte a la Casa de l’Església hi va intervenir la Germaneta Rosaura de Jesús, de Corbera de Llobregat. Fa 37 anys que forma part de la Fraternitat de les Germanetes de Jesús i els darrers tres anys ha treballat per a fer possible la fundació d’una Fraternitat a Ceuta, a partir de la petició que els va fer el bisbe de Cadis.

Durant el seu testimoni, que va aplegar un centenar de persones aplegades, va repetir en nombroses ocasions expressions com aquestes: «Ja n’hi ha prou! …Ja no puc callar! ...Què podem fer?», que sortien del seu cor després d’haver vist amb els propis ulls tantes situacions de dolor i d’injustícia.

Però les paraules de la Germaneta Rosaura traspuaven també encoratjament i esperança: “Sigueu creatius! L’esperança del Nadal! El celebrarem tenint davant nostre molt reptes... Siguem realistes –ens diu el Papa–, però sense perdre l’alegria, l’audàcia i la entrega esperançada! No ens deixem robar la força de l’esperança i posem-nos en marxa.”

Va ser un vespre per fer memòria, amb dades concretes, del recorregut de la crisi dels refugiats i, sobretot, per fer una immersió en la vida d’aquelles persones que, fugint de la pobresa extrema, de la violència i la guerra, de la manca de llibertat, de la corrupció, etc, busquen una segona oportunitat saltant la tanca fronterera de Ceuta. Va ser també ocasió per conèixer de prop la vida d’aquells que, com la comunitat de Germanetes de Jesús del Pare Foucauld present a la ciutat autònoma estan allà per escoltar, acollir, ajudar a portar els pesos feixucs que esclafen, recollir llàgrimes, pregar amb ells i suplicar Déu l‘ajut per tots els qui estan encara a l‘altra banda de la tanca.

L'acte va ser introduït pel director de Càritas Diocesana, Joan Torrents, mentre que el bisbe Agustí Cortés va pronunciar unes paraules a la cloenda. Francesc Arnàez, de l'àrea de Comunicació i Sensibilització de Càritas Diocesana va presentar amb dades la situació recent i actual de les persones que volen arribar a Europa com a refugiats. També va fer-se present Lourdes Borrel, segona tinenta d'alcaldia del consistori municipal de Sant Feliu de Llobregat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.