Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Barcelona) Unes 930 persones voluntàries han participat aquesta nit en el Recompte organitzat per la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), que ha comptabilitzat un total de 941 persones pernoctant a la via pública i 1.973 en equipaments municipals o de les diverses entitats socials, pisos amb suport social o pensions.

Segons les darreres dades disponibles, que es poden consultar al web http://recompte.barcelona, les persones que dormien al carrer l’any 2015 eren 892 i 1.672 es trobaven en les diverses tipologies d’allotjament.

Per primer cop, el Recompte ha abastat tots els carrers de la ciutat, amb el desplegament de 216 grups de voluntaris i voluntàries, i ha comptat també amb la participació de Guàrdia Urbana, Parcs i Jardins i d’altres serveis municipals, que han obtingut les dades corresponents a les àrees de muntanya, alguns parcs tancats i zones de més difícil accés.

Segons les dades recopilades durant la nit, que tenen un caràcter provisional fins que no es verifiquin tots els registres i s’analitzin en un informe detallat, s’ha localitzat a:

Ciutat Vella 185 persones
Eixample 220 persones
Sants-Montjuic 144 persones
Les Corts 45 persones
Sarrià – Sant Gervasi 58 persones
Gràcia 46 persones
Horta – Guinardó 30 persones
Nou Barris 30 persones
Sant Andreu 18 persones
Sant Martí 135 persones
Parcs i Jardins 30 persones

Resultats Badalona:

31 home
2 dones
6 no identificats. Total 39 persones.

Sant Adrià:

17 homes
4 dones i 10 no identificat. Total persones 31 persones

(13 dormint al ras, 7 sota a cobert, 7 en cotxes i 4 en caixers).

El Recompte “és fruit de la tasca en xarxa de 32 entitats, que treballen a la ciutat amb l’objectiu d’eradicar el sensellarisme i que ningú hagi de dormir al ras”, han explicat els portaveus de la XAPSLL, Jesús Ruiz i Tere Bermúdez, recordant que “darrere de cada xifra hi ha una persona i una història de vida”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.