Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El cap de setmana del 28 i 29 de novembre la Residència Salesiana Martí Codolar acull el congrés bianual de l'Associació Cristianisme al Segle XXI. Amb el títol 'Models alternatius de caràcter econòmic i ecològic', els congressistes partiran de l'actual problema energètic per abordar nous models de desenvolupament. “En aquest tema -apunten els convocants-, sabem que els creients tenim alguna cosa pròpia a dir-hi”.

El programa d'aquesta novena edició comptarà amb ponències de Ramon Garriga –L’energia: entre el risc i l’esperança–, Carles Riba i Romeva –Un nou model econòmic i social solidari, cooperatiu i sostenible es possible?–, Jordi Via –Economia social i solidària Una eina per a la transformació social–; i Teresa Guardans –Afavorir el cultiu de la qualitat humana: una urgència, un repte.

La trobada a París sobre el canvi climàtic en què es revisaran els acords de Kioto i la Laudato si' són el teló de fons d'aquesta convocatòria. Cristianisme al Segle XXI considera l'encíclica del papa Francesc “una crítica a l’actual sistema de creixement i una mirada integral de les relacions entre naturalesa i éssers humans, una invitació a buscar noves formes de d’entendre l’economia i el progrés i, en conseqüència, també noves actituds i noves formes d’espiritualitat”.

En congressos anteriors, Cristianisme al Segle XXI ha abordat qüestions com 'Com viure la fe en un món en canvi” (2013), “Els valors davant l’impacte de les noves tecnologies” (2011), la llibertat religiosa en un estat laic (2009).