Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri-CR) Aquest dilluns comença la segona setmana de les Trobades d’Animadors de Cants per a la Litúrgia que des de fa més de quaranta anys s’organitzen a Montserrat. Un centenar de persones participaran en les tres sessions que es fan aquest estiu. És una setmana intensiva de música que inclou la pràctica musical, la possibilitat de compartir experiències amb altres animadors de cants, i de participar en la vida monàstica de l’Abadia de Montserrat. Des de primera hora del matí fins a les deu de la nit que es tanca el dia cantant a les places del santuari.

En cada sessió setmanal els assistents també passen un dia al monestir de Sant Benet i participen en les celebracions de la comunitat. Les benedictines han estat sempre implicades en la organització de les trobades. És un dia més lúdic on els participants també comparteixen una paella al bosc. 

Des d’allà tres responsables de l’organització expliquen la finalitat d’aquesta experiència: Natàlia Aldana, benedictina de Sant Benet; Andreu Martínez, monjo de Montserrat; i Montserrat Lluveras, animadora de cants a una parròquia de L’Hospitalet de Llobregat. També recollim el testimoni d’un dels joves participants, Elies Pérez, i d’una de les participants que repeteix cada any, Maria Cinta Jardí.

Els organitzadors expliquen com les trobades són sobretot un espai per donar resposta a les necessitats dels animadors de cants. Quan es treballa el cant de les celebracions la gent de les parròquies ho valora i ho agraeix. També el germà Andreu explica com va començar a assistir a les trobades organitzades pel pare Gregori Estrada i al cap dels anys va quedar-se com a monjo a Montserrat.