Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Terrassa) Granollers rebrà el proper diumenge un dels 24 concerts del Cicle de Música Solidària: Música contra la pobresa infantil, impulsat per la Fundació Música Solidària, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA (format per BBVA i CatalunyaCaixa). El cicle visitarà també les poblacions de Vic, Terrassa, Sabadell, Berga, Montserrat, Sant Cugat del Vallès i Reus.

"Volem que aquests concerts siguin més que uns excel·lents espectacles musicals. Volem que el públic surti dels nostres concerts convençut que ha col·laborat a ajudar a la tasca que desenvolupa Càritas i que la seva aportació serà destinada als projectes per lluitar contra la pobresa infantil", explica Albert Flotats, director de la Fundació Música Solidària.

El cicle, que s’allargarà durant tot 2016, es va iniciar el passat 3 de gener a la Catedral de Tortosa. L’objectiu és doble: d’una part, fer arribar la música clàssica arreu de Catalunya i de l’altra, la captació d’ingressos pels programes socials centrats en la pobresa infantil de les Càritas Diocesanes catalanes. Es pretén també fer arribar la música a llocs i persones on no arriba habitualment i que alhora siguin un altaveu obert als ciutadans, per tal d’ajudar entre tots a la tasca que està duent a terme Càritas.

El cicle té una clara voluntat d’implicar el territori, i a cada concert es busca la participació de les institucions locals, comarcals i de les entitats i persones que vulguin sumar-s’hi. Aquests concerts tenen lloc a esglésies, catedrals i equipaments culturals.

Durant els mesos de març i abril els concerts arribaran a 8 poblacions del Vallès, Osona, Bages i Baix Camp. Tots els concerts són interpretats per l’Orquestra Unesco de Barcelona, sota la direcció de Gonçal Comellas. El cor, dirigit per Rosa Maria Ribera, està format per cantaires de Terrassa, Sabadell, Granollers i Sant Cugat.

Els solistes que participen en els concerts són: Maria Mateu (soprano), Laura Vila (mezzo), Beñat Eguiarte (tenor), Pau Bordas (baix), Luisa Corbacho (contralt), Ferran Torrens (oboè), Mercè Sanchis (orgue), Victoria Fernandez (violí) i Carlos Rafael Martinez (violí).

Contra la pobresa infantil

Actualment, la pobresa infantil és una realitat. Els infants formen part dels col·lectius més desprotegits i amb més risc de sofrir les conseqüències de la pobresa. A Catalunya hi ha 1.185.386 de nens i nenes. Segons l’IDESCAT, al 2014, la població de menys de 16 anys que viu en risc de pobresa o exclusió social és d'un 28,8% (360.700 nens), i un 8,7% ja pateix de privació material severa.

Sota el programa 'Contra la pobresa infantil', Càritas porta a terme diverses accions des de les diferents Càritas Diocesanes de Catalunya per orientar les famílies a l’hora d’accedir a recursos comunitaris de caire educatiu i sanitari, a més de proporcionar ajudes per atendre a necessitats bàsiques d'alimentació, medicaments, educació i vestits.

Entrades i fila 0

A banda de la venda d’entrades, que es poden adquirir a diversos punts de la població, online a través de la web www.musicasolidaria.org, s’ha habilitat una Fila 0 per a persones i entitats que vulguin fer la seva aportació, tot i que no puguin assistir als concerts.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.