Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(IQS) El passat 2 de juliol va tenir lloc la cerimònia de graduació de la promoció IQS 2014-2015 en el noble marc de "la basílica de Santa Maria del Mar, la catedral del mar, testimoni de la fe d'un poble, testimoni de la història d'un poble", en paraules del pare Enric Puig, president de la Fundació IQS.

Prèviament, a la mateixa basílica, es va celebrar l'eucaristia, en una missa concelebrada pel pare Enric Puig, el pare Llorenç Puig, delegat de la Companyia de Jesús a Catalunya, el pare Francisco José Ruiz Pérez, provincial de la Companyia de Jesús d'Espanya, el doctor Salvador Pié, rector de la parròquia, el pare Alberto Barrera, i el pare Juan Andrés Llauger.

L'acte de graduació va ser presidit pel doctor Josep M. Garrell , rector de la Universitat Ramon Llull. Després d'unes paraules d'obertura per part del doctor Garrell, el pare Enric Puig va recordar que "una nova promoció rep avui el reconeixement públic al seu esforç, en aquest acte tan emblemàtic de la vida acadèmica de la nostra institució". I va fer seves les paraules del Papa Francesc a uns universitaris: "Si us plau, no mireu la vida des del balcó. endinseu-vos allà on són els reptes, que us sol·liciten l'ajut per tirar endavant la vida, el desenvolupament, la lluita per la dignitat de les persones, la lluita contra la pobresa, la lluita pels valors i tantes lluites que trobem cada dia. Són diversos els desafiaments que vosaltres, joves universitaris, esteu cridats a afrontar amb fortalesa i audàcia evangèlica."

A continuació el doctor Pere Regull, director general d'IQS, va expressar les seves felicitacions a "graduats i graduades" i a "tots els pares i familiars per la part que avui indiscutiblement els correspon del vostre èxit", i va manifestar que era un honor tenir com a Padrí de la Promoció 2014-2015 el pare Francisco José Ruiz Pérez, provincial de la Companyia de Jesús d'Espanya".

Com és tradició, Regull va finalitzar amb un desig: "La condició d'alumne dura uns anys i es perd en finalitzar els estudis. La condició d'antic alumne dura, però, tota la vida. De la mateixa manera, el títol acadèmic que heu obtingut podrà figurar durant tota la vida sota el vostre nom en la vostra targeta de visita, on m'agradaria que figuressin sempre les sigles d'IQS." Tot seguit, la doctora Rosa Nomen, secretària general d'IQS, va presentar la intensa biografia del Padrí de la Promoció 2015.

Francisco José Ruiz va obrir el seu discurs evocant que "la sostenibilitat del planeta passa per reconèixer i per fer nostres els valors que van més enllà del materialisme, aquells que ens orienten a viure amb senzillesa i frugalitat, per així poder descobrir dimensions de sentit autènticament humanes que condueixin a la pau i a la justícia. El cultiu de la vida interior resulta essencial per realitzar aquest descobriment; busqueu en la mesura del possible temps per dedicar-lo als que estimeu, als que us necessiten i podeu ajudar o acompanyar, i no fugiu de vosaltres mateixos a través de activismes frenètics que us impedeixin portar les regnes de les vostres vides i que us separen dels altres".

En aquest entorn de màxima solemnitat es va procedir al lliurament de les beques-premi perquè els nous graduats excel·lents puguin cursar el seu màster desitjat. És molt més que una ajuda econòmica a la continuació dels seus estudis. És un reconeixement per part de les empreses a l'excel·lència dels graduats IQS i a la qualitat dels màsters impartits.

El curs 2014-2015 s'han diplomat 335 alumnes de totes les titulacions oficials de Grau, Màster i Doctorat d'IQS. El doctor Josep M. Garrell va tancar l'acte acadèmic. Tots els assistents es van posar drets en el moment d'entonar el Gaudeamus Igitur, l'himne acadèmic de totes les universitats del món, al costat de les veus de la coral Barcelona Gospel Messengers, dirigida per Ramon Escalé.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.