Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Escola Pia) L'Institut Josep Calassanç, un projecte dels escolapis de la Viceprovíncia de les Califòrnies, ha començat la seva construcció a Mexicali. Aquest dimecres s’ha col·locat la primera pedra del futur edifici de primària després d’uns anys en barracots. A partir de setembre de 2017 es crearan els subsegüents nivells d'ensenyament primari.

Està previst que, a partir de 2020, es desenvolupin els cursos d'ensenyament secundari i preparatòria (el nostre batxillerat). Atendrà 250 nens i nenes entre 3 i 12 anys. Actualment, imparteix els tres cursos de preescolar a més de 60 nens i nenes de les colònies més desafavorides d'aquesta ciutat fronterera del nord de Mèxic.

A l’acte festiu d’inici oficial de les obres van assistir els escolapis, pares i mares de família, alumnes, nens i joves dels diferents projectes d'educació no formal, treballadors i membres de la comunitat on s'insereix. El centre, gestionat per la seva associació civil Educación Solidaria en las Californias, es troba a les afores de la ciutat, a la Colònia San Martín Caballero.

Al Col·legi es reben els nens i nenes de més baixos recursos d'aquesta colònia però també de la San Antonio i de la Mayos, al costat de la primera, i qualificades per l'ajuntament de la ciutat com les de major risc social de Mexicali. Per tal que sigui possible, hi ha un sistema de beques per tal de fer la mensualitat molt assequible.

Historia d'un projecte

Al gener de 2013, es va inaugurar un local per la Escuela de Tareas Calasanz, el Caliverano i altres instancies educatives no formals. Des d'aquest espai, també es porten endavant activitats i iniciatives de relació amb la comunitat. Al setembre de 2014, es van inaugurar els nivells de primer i segon de preescolar, i dos anys, després, el tercer nivell. Aquest mes d'octubre, s'inicia doncs la construcció de l'edifici que acollirà primer, segon i tercer grau de primària.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.